EVİME HOŞ GELDİNİZ

SİZİNLE GERÇEK HAYATIMI PAYLAŞMAK İÇİN SEÇTİĞİM BU SANAL EVİME HOŞ GELDİNİZ...
YAŞADIKLARIM, YAŞAMAK İSTEDİKLERİM, DÜŞÜNDÜKLERİM GÖRDÜKLERİM DİNLEDİKLERİM GEZDİKLERİM NE VARSA KENDİM İÇİN YAZIP SİZLERLE PAYLAŞIYORUM.

Powered By Blogger

26 Ekim 2007

ben bu anketi cuma günü ( 26/10/2007) hazırlamakta iken. bilgisayarım çöktü. salı ya kadar yapılması gereken bilgisayarımın yerine salı günü işe geldiğimizde bütün sistemde, ve tabiiki hala benim bilgisayarımda sorun vardı. ve o hali ile bu gün ödenmesi gereken personel ücretleri yapıldı dün ve bu gün... yani teknolojik bir kabus içindeydim.

az önce maaş ödemelerini gerçekleştirdim. ve kısmende olsa bilgisayarım düzeldi.

tahmin edersiniz ki bu kabusun içerisinde daha hiç birinize uğrayamadım.

cuma günü hazırlamak da olduğum bu sobe yazısını anca yazabildim. ilgili makamlan özür dilerim.





1.Ben küçükken programlardaki insanların tv nin içende yaşadığını sanırdım ve nasıl sığdıklarına şaşardım:))))))))))))))sanırdım
2.Aslında ben; aşırı mükemmeliyetçi ve kendini zorlayan biriyim.

3.İlk kopyamı ne zaman cektıgımı hiç hatırlamıyorum. hiç çekme cesaretim olamadı::(((
4.En saçma huyum; öyle görünmese garip kırılganlıklarım.

5.Cep telefonum; şimdiki eşimin eski ve yeni mesajları, ve sevdiğim diğer kişilerden gelen güzel dilek mesajları ile dolu. hatta eski telefonlarımda bile durmaktalar:))))))

6.Aşk bence; geçici bir kimya hali, kendini kaptırıp yaşayanlara hayranım
7.En sevdiğim bloglar; listemdeki her bloğu ayrı ayrı seviyorum, sevmez isem listeme giremezler:))))))))





ve tabiiki sobe yazısı sobe siz bitmez değil mi

ben de hala sobelenmediyseler.

laleninbahçesi

angel

miss

deniz33
ebrucuk
gülçin
sibel
sizleri sobeliyorum...
elim sizdeeee:)))))))))


CUMA.
HAFTA SONU SEVİNCİNİ BU HAFTA YAŞAYAMIYORUM. PAZARTESİDEN FARKI YOKMUŞ GİBİ İLK KEZ.
AMA DAHA BU GECEDEN ÇOK İŞİM VAR, OYSAKİ DÜN AKŞAM SADECE 2 SAAT UYUDUM. BU HAFTA İŞİ İŞ DÖNÜŞÜNCE EVİ BİRAZ TOPARLADIM ANCAK YETMEZ BU GECE DE KALANLARI TOPLAMAM GEREK YARIN ANNEANNEMLE DEDEM, ANNEM VE BABAANNEM BİZE GELECEKLER. KOCACIŞ VARMI BİLMİYORUM. DAHA DOĞRUSU BU GECE BELKİ GELEMİYECEK, O NEDENLE YARIN OLMAYACAK. AMA İNANIN EN UFAK BİR FİKRİM YOK. ANCAK BİZİMKİLER YARIN ÖYLE OYALANMADAN GELİRLER HANİ KARGALARDAN SONRA KAHVALTI EDERLER AMA, HEMENCECİK ÇIKARLAR EVDEN. GERÇİ BEN BÖYLE ŞEYLERİ KAFASINA ÇOK TAKAN BİRİDE DEĞİLİM ZATEN. HER ŞEY OLDUĞU KADAR DİYORUM. HAFTA SONU İÇİN ŞİMDİLİK BELİRLENEN TEK ŞEY BU, GERİSİ KENDİ NE GETİRİRSE DİYEREK AKIŞINI BIRAKMAK:))))))))))))
BEN İKRAMDA YAPMAYACAĞIM, KENDİLERİ GETİRECEKLER:)))
BEN SADECE KISIR EKLEYECEĞİM BELKİ BİRDE PATATES SALATASI EN FAZLA:)))
BEN HALA FIRIN SORUNUNU ÇÖZMEDİĞİMDEN HEP SIYIRIYORUM. SANIRIM ÇÖZMEMELİYİMDE. MİKRO DALGANIN PİŞİRME FONKSİYONU VAR AMA BEN DAHİL KİMSE ORADA KEK YADA KURABİYE PİŞİRMEYİ DENEMYE KALKIŞMIYOR:))))))))))
ÖNCE BİR BİLENE DANIŞILMALI, ANCAK ÇEVREDE BU ŞEKİLDE KULLANAN BİR BİLEN DE YOK:)))))))))))
AMAN İŞTE CUMA SABAHI SİZLERLE GEVEZELİK YAPTIM. ŞİMDİ İŞİMİN BAŞINA DÖNMELİYİM:)))
BU ARADA TÜRKTELEKOMDAN TORPİLİ AYARLAYAMADIĞIM HALA TELEFONUM DOLAYISIYLADA HALA ADSL İM YOKKKK, SİZLERLE YİNE HAFTA SONU KOPUĞUZ:((
BU ARADA HEPİNİZ KENDİNİZE İYİ BAKIN...
HEPİNİZE HEPİMİZE SAĞLIK, HUZUR İÇİNDE GÖNLÜNÜZCE BİR HAFTA SONU DİLİYORUM

24 Ekim 2007

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/7546916.asp?yazarid=10&gid=61&sz=82600
bu sabah Ertuğrul ÖZKÖK' ü okudum.
pek çoğunuz okumuşsunuzdur da, hani olaki gözünden kaçan olursa diye buraya ekledim.
Artık okumadığımız kadar gazete okur, seyretmediğimiz dinlemediğimiz kadar tv seyreder olduk, kulaklarımızı diktik her habere, aslında bir bakıma gözümüzüde kararttık. kadını erkeği genci yaşlısı ne olacaksa olacak ama bu iş bitecek durumundayız gibi geliyor bana.
başından beri ABD nin burnu kanamadığı halde Irak'da, Kuveyt'te Afganistanda ne iş ivar diye düşünürdüm. dünya barışını misyon edinmiş gelmiş buraya barış sağlamaya onun sözde barış sağladığı sözde topraklardan benim mehmetçiğimim kanı akarken, ben kimi takıyorum, neden takıyorum. diye düşünüyordum.
akşam bir haber programında yüreğimiz yanıyor, sönmesi lazım ama beynimiz bunu nasıl söndürmeli diye bir soru vardı.
evet hükümetin soğuk kanlı olması gerekli, ama basiretsizlik gaflet delalet ve hatta hıyanet içinde olması da söz konusu olabilir mi ki?
Bu ateşler içimizi dağlarken ateşlerde yanmamak için belkide en çok ATA mızın gençliğe hitabesini okumalıyız. ne kadar ilginç değilmi içeride ve dışarıda düşmanları anlatırken dünü bu günü yarını anlatmış... başımzıdakileri daha onlar doğmadan tanımış...

23 Ekim 2007

YASTAYIZ DİYORUZ YA...

BU YAŞADIKLARIMIZA GÖRE HAFİF GELİYOR BANA...

YASTAYIZ DEPREMDE KAYBETTİKLERİMİZE ( HATTA ONLARIN BAZILARINA BİLE YAS DENMEZ KATİLLERİ BELLİ) YASTAYIZ KALP KRİZİNDEN KAYBETTİĞİMİZ DEĞERLERİMİZ İÇİN, YASTAYIZ HASTALANMIŞ DEĞERLERİMİZ İÇİN

BANA YAS KELİMESİ KONTROLÜMÜZ DIŞINDA YAŞAMAZ ZORUNDA KALDIĞIMIZ ACILARI ANLATIYOR GİBİ GELİR HEP

AMA PAZAR GÜNÜNDEN BERİ YASTA OLMAK BANA YETMİYOR. O ŞEHİTLERİMİZİ SANKİ KENDİ ELLERİMİZLE ŞEHİT ETTİK GİBİ VİCDANIM ACIYOR BENİMDE

KAÇ ANA KAÇ KARDEŞ KAÇ EŞ GÜNEYDOĞUYA GÖNDERDİĞİ EVLADININ ARDINDAN KORKU YAŞAMIYOR. GERİ KALAN ASKERLERDEN BAZILARI İMRALIDAKİ YARATIĞI KORURKEN AYNI MEHMETÇİĞİN BİR PARÇASI GÜNEY DOĞUDA ŞEHİT OLUYOR.

NASIL OLUYORDA OLUYOR DÜNYAYA KAFAN TUTAN BU MİLLET ARADAN DAHA 1 ASIR BİLE GEÇMEDEN ÇAPULCULAR KARŞISINDA BUHALE GELİYOR. BU MİLLETİN SABRI KALMADI. BU HÜKÜMET DEVLET KENDİNE GELMEDİKÇE HARCAMALARI İÇİN VERECEK EVLADIDA KALMADI. ONLARIN BASİRETSİZLİKLERİNİ BEDELİNİ BENİM ŞEHİDİM ÖDEYEMEZ. AMA O BASİRETSİZ, BECEREKSİZ BAŞIMIZDAKİLERİ DAHA BİR KAÇ AY ÖNCE BİZ SEÇMEDİKMİ? VE NEDEN BU 300 KÜSÜR MİLLETVEKİLLERİNİN HİÇ BİRİNİN OĞLU GÜNEY DOĞUDA ASKER DEĞİL. YADA NEDEN BUNLARDAN BİRİNİN AKRABASI YAKINI ORADA GÖREV YAPMIYOR. BEN CUMHURBAŞKANININ, BAŞBAKANIN OĞLUNUN DA ORADA ÇARPIŞMAYA GİTTİĞİNİ GÖRMEDEN BU DEVLETE HAKKIMI HELAL EDEMEM. BENİMLE İLGİLİ BOĞAZLARINDAN GEÇEN 1 KURUŞ HARAM OLSUN. ONLARIN EŞLERİNİNDE YEMEKLERDE, PROTOKOLDE DEĞİL. ORADA OĞULLARI YAKINLARI VARKEN. İÇLERİ YANARKEN VATAN SAĞ OLSUN DİYEBİLDİĞİNİ GÖRMEDEN BUNLAR BENİM BAŞBAKANIM, CUMHURBAŞKANIM DEĞİL.

BU VATAN, BU MİLLET BU ECDAT VE BU ŞEHİTLER BUNLARI HAK ETMİYORLAR...

ONLAR BU UĞURDA FEDA EDİLEMEZLER.
LALE ABLA !!!!!!!
EVİMDEN


PAZAR SABAHI ERKENDEN UYNADIM YANİ ERKENDEN DEYİNCE SİZ ŞİMDİ HAFTA İÇİ GİBİ SANMAYIN CANIM. YANİ BİR PAZAR SABAHI İÇİN ERKEN DENİLEBİLCEK SAATLERDİ. GERÇİ GEZMEK OLSA İDİ DAHADA ERKEN KALKMIŞLIKLARIMIZ VARDIR DA NEYSE O KISMI GEÇELİM ARTIK GEZMEKLER YOK.

KOCACIŞ BİR KAHVE YAPMIŞ ALDIM ELİME KAHVEYİ PENCEREDEN BAKINIRKEN. AY DEDİM LALE ABLA ESKİ EVİMDEDE BUNA BENZER BİR MANZARA SAYFADAYKEN TANIMIŞ BLOĞUMU SANIRIM.

EE?

HEMENCECİK FOTOĞRAFLAYAYIM. BİRAZ ÇİSELEDİ, BİZDEN UZAK ŞEHRE O SIRADA YAĞIYORDU ASLINDA. SONRA KARDEŞİ GELDİ

SUCUKLU YUMURTA YAPTI, BEN BALLI LOR YAPTIM. REÇELLERİ HAZIRLADIM. PEYNİR MANYAĞI KOCACIŞ PEYNİR TABAĞI YAPTI, ZEYTİNLERE BAKARKEN ÜST KATTA ABLASINDA UYUYAN EŞİ GELDİ KARDEŞİMİN ODA ÇAY VE SOHRA İLE İLGİLENİNCE 10 DK GEÇMEMİŞTİKİ SANIRIM BİZ SOHRADAYDIK. BİRDE GÜNEŞ AÇTIMI ÜZERİNE BALKONDA YANDIK KAVRULDUK. GÜNEŞE KARŞI OLANLARIMIZ RESMEN GÖZLÜKLE OTURDU BU MANZARAN YAKLAŞIK 45 DK SONRA...

BALDIZ HANIMDA İNDİ UYANINCA:))))

KAHVE KEYDFİNİN SONUNDA BEYLER SALONA GEÇİPDE TV Yİ AÇINCA

YÜREKLERİMİZ YAKAN HABER EKRANDAYDI...

BUNLAR PAZAR SABAHI BENİM TV Yİ AÇMAMAMLA GEÇİRDİĞİMİZ BİR KAÇ KEYİFLİ SAAT DEN MANZARALAR...

AMA ŞİMDİ DÜŞÜNÜYORUM BEN EVİMDE KAHVEMİ YUDUMLAR, KAHVALTIMI YAPARKEN NE OCAKLARA ATEŞ DÜŞTÜ. HEPİMİZİN İÇİ YANDI AMA BAZI YERLERİ DAHA BİR BAŞKA YAKTI...

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

22 Ekim 2007

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN
HİÇÇ YAZASIM YOK.
HABERLERE BAKABİLCEK KADAR DA GÜCÜM YOK.
ÇOK ZOR
KAÇ TANE OCAĞA DÜŞTÜ BU ATEŞ SON ZAMANLARDA

BAYRAMIN 1. GÜNÜ TELEVİZYONDA ŞIRNAK ULUDEREDE GÜPEGÜNDÜZ ÇATIŞMA SESLERİNİ GÖSTEREN TV EKRANINA YAPIŞIP KALMIŞTIM. ÇÜNKÜ KARDEŞİM 2 YIL ÖNCE ŞIRNAK ULUDERE NİN BALLI KÖTÜNDEN DÖNMÜŞTÜ. O ÇOK SAKİN ANLATIYORDU. O GÖRDÜKLERİMİ ÇOK YUMUŞATMIŞ ANLATIYORMUŞ O GÖRÜNTÜLERİ GÖRÜNCE ANLADIM.

DÜN AKŞAM BİZLER, BİZLERDEN ÖNCEKİLER VE BU ŞEHİTLER BOŞUBOŞUNAMI GİTTİK ORALARA DEDİ. TAKİİ 23 TERÖRİSTİN HABERİNİ ALANA KADAR HA İÇİ RAHATLADIMI, HAYIR AMA EN AZINDAN BU ŞEHİTLERDEN SONRA BİR ŞEYLER YAPILDIĞINI BİLMEK İSTEDİ. HEPİMİZ GİBİ ODA DEVLETİNE GÜVENMEK İSTEDİ. BUNCA GENCECİK VATAN EVLADI GİDERKEN DEVLET OLABİLMEYİ BAŞARMALARINI BEKLEDİ DEVLETİNDEN İNANMAK İSTEDİ. ORDUSUNA DA İNANMAK İSTEDİ.
HEPİMİZ İSTEDİK...

NE OLURSA OLSUN BİR ŞEYLER YAPILDIĞINI EN KESKİN KARARLARIN ALINABİLCEĞİNİ BİLMEK İSTEDİK. HİÇ KİMSENİN ORADA BENİM İÇİN GÖREV YAPAN NÖBET TUTAN KARDEŞİME BU HAİNLİĞİ YAPMAYA HAKKI OLAMAZ. HİÇ BİR ŞEY BUNU HAKLI GÖSTEREMEZ DÜNYA NASIL BAKARSA BAKSIN. ORADA ŞEHİT OLANLAR ONLARIN EVLADI DEĞİL....

ÇOK KÖTÜYÜM DEDİM YA AĞZIMA GELENİ GELDİKÇE SÖYLEMEK YAZMAK İSTİYORUM

O EVLETLAR HEPİMİZİNDİ, ONLAR KENDİ ÇIKARLARI MENFAATLERİ İÇİN DEĞİL HEPİMİZ HATTA GELECEĞİMİZ İÇİN ORADAYDILAR.

ALLAHDAN RAHMET BİLE DİLEMİYORUM ONLARA ONLAR ŞEHİT ZATEN... ONLAR EN BÜYÜK MAKAMLA GİTTİLER HEPİMİZİN GİDECEĞİ YERE
AMA AİLELERİNE, SEVENLERİNE, KAVUŞAMADIKLARINA HEPSİNE VE HEPİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM EVLATLARIMIZ KARDEŞLERİMİZ ABİLERİMİZ
İÇİN...

19 Ekim 2007





ben bu resmi seviyorum


ben bu kadını seviyorum


ben bu adamı seviyorum


ben bu aileyi seviyorum. aynı bir filmi bir kitabı sever gibi seviyorum. çok yakışıklı yada çok güzel oldukları için öyle kendileri için ölüp dirilmiyorumda. sunduklarının gösterdiklerinin gerçek olup olmadığını, bu konuda içten olup olmadıklarını da hiç sorgulamıyorum bile. gerçek değilsede, bunlar reyting içinsede bence yinede bir sorun yok. yaptıkları şey örnek alınması gerekn bir şey. keşke tüm reyting kaygıları böyle giderilebilse. tv yi çıkıp reyting için, şöhret için birbirini karalayan iftira atan hatt asaç başa girenleri gördükden sonra. ben örnek teşgil edecek bu davranışlarından dolayı onları sorgulamadan seviyorum.


evinde çocuklara kendimi bakıyor sokakdaki kadar ilgili mi merakda etmiyorum. varsın o kadar olmasın bu resimde olmasada bir evlatlık daha almıştı ve kendi doğurduğu dışında 3 çocukları olan bu kadının onlara sunduğu imkanlar. bakın kendi çocuğunu geçtim. evde kötü kalpli üvey anne hali olup taş sildirmek, baca temizletmek değildir herhalde, tüm ayşamları boyunca doğdukları çevrede hayal bile edemeyecekleri imkanlara sahip şimdi bu çocuklar ve bu kadın görüldüki doğurabiliyor. ben kendi adıma çok takdir ettim. bu tablo benim için çok anlamlı, nedeni niçini ile ilgilenmiyorum ben. bence sonuç güzel. benim için olay bitmiştir.


pek çok aile tablosunun yanında bu tablo farklı bir yere sahip. belki farklı renklerde milletlerde kültürlerde olmalarına rağmen aile olabilmeyi anlatabildiği, hatta belkide bana aile olabilmeyi en iyi bu anlatabilidiği için bile olabilir.


ben bana hissettirdikelerini seviyorum...

BİRAZ SAKİNLEDİM, AMA ÇOKÇA UYKUSUZUM DÜN YOĞUNLUKLA GEÇTİ ANCAK EKSİK UYKU DEPOLANMADAN RAHAT EDEMEYECEĞİM SANIRIM.
AMMA
BU GÜN CUMAAAAA
BENİM BİRAZ DAN EĞİTİM BAŞLAR İŞLER GÜÇLER DERKEN ÇIKAR GİDERİM EVİME HAFTA SONU İÇİN.
EVİME GİDERİM DERKEN. EVİME TELEFON VE ADSL YAZILDIK ANCAK BENİM BAŞVURU GÜNÜMDE TÜRKTELEKOM GREVE GİTTİ
Hİ-Hİ
BEN BU YAZIYI BİTİRİP BU GÜN İÇİN TELEFON BAĞLANMA ŞANSIMI TOPİLLİ TARAFINDAN DENEYEYİM KİMBİLİR BELKİ HAFTA SONU SİZE YAZARIM. YANİ TORPİL ÇALIŞIRSA, YOK OLMADI :
PAZARTESİYE KADAR HEPİNİZ KENDİNİZE İYİ BAKIN...
GÖNLÜNÜZCE BİR HAFTA SONU TATİLİ GEÇİRİN.
ÇOKÇA KENDİNİZE SONRA SEVDİKLERİNİZE ZAMAN AYIRIN.
HAYAT BİR GÜN, ODA DA BU GÜN
DEYİP BİR HAFTA SONU GEÇİRİN EMİ
SİZLERİ ÖZLÜYORUM
SEVGİLERİMLE

18 Ekim 2007

olan oldu...
dün akşam baldız hanıma bir kahve içimlik uğradık.
önce kocacış çıktı ben çıkmadım.
sonra baldız hanım geldi beni çağırdı köğeğini kapadı, ben çıktım bir kahve sohpet derken laf lafı açtı falan. sonra baldız hanımın erkek kardeşi geldi köpekle o ilgilenmeye başladı. baldız hanımda farkındayım arada kaçıp köpeğini seviyor ve o sırada kapı aralığından köpek kaç ve soluğu sevmek için benim yanımda al...
benim çığlığımla bütün bir site çınladı da onu geçtim. elimdeki kahve üstümü, yere masa örtüsüne hatta dökülürken sıçramalarıyla yüzüme bile döküldü, ben kasılsım. titremeye başladım. zaten ilk kasılmadan sonra gözyaşları bir anda akmaya başladı bir kaç dk sonra kalktık.
eve geldik. duş aldım, nane limon içtim öğürmeye başladım diye. kocacış dil döktü sarıldı öptü, kendince hafif hafif masaj yaptı, ama ben yine ssabah 04:30 dan önce gözümü kırpamadım.
sabah işe geç kaldım tahmin edersinzi ki.
şimdi bir kişi bana yüksek sesle konuşmasın dokunsalar akacak hatta sel olacak göz yaşları beklemede. ben hala gerginim ayaklarım beni zor taşımakda. sanki yoğun kondisyondan sonra et kırığı gibi, titriyor gibi, en çok boynum mu ne?
ya aslında her yerim gergin. aslında öğleden sonra izin alsam çıksam. hatta yarında gelmesem biraz rahatlarmıyım ki...
ama bundan sonra ne yapılacak, bir kaç saat köpeğini görmeden duramayan. ve bin kere anlatmama rağmen korkularımı anlamayan, kendi isteklerinin önünde tutamayan sen korkarsan kork, hastalanırsan hastalan ben köpeğimi sevmeden duramam diyen baldıza artık gidilmeyecek... akşam kocacışada dedim. bu konu kapanmıştır.
izninizle ben bu yazıyı bir gayret yazdım ama ellerimde ki gerginlik nedeniyle sanki taş taşımız gibi oluyorum. siz şimdi beni anlamıyorsunzu biliyorum. bu gün beni affedin. haber verdim işime yetsem bana yeter durumunda. ayak parmaklaırm el parmaklarım nerede ise uyuşuk. bir gevşetici içmem gerek ancak iş yerinde bu uykusuzluk içersem:)))))))))))
neyse beni merak etmeyin,toparlanıp gelirim...
bu günkü ziyaretlerimi kendimi toparlayana kadar ertelesem?

17 Ekim 2007

HERKESLERİ ÇAĞIRDIM
BİLGİ VERDİM
AMA BAYRAM DÖNÜŞÜ 15 EKİM GÜNÜ BEN KENDİM ÇEVRE KONULU BLOGLAR HAREKETİNE KATILAMADIM.
ÖNCE KENDİME TERS DÜŞMÜŞ GİBİ OLDUĞUM İÇİN, SONRADA BU KADAR ANLAMLI BİR ŞEYE OKSANUSA DAMLA BİLE OLAMAYACAK OLSAMDA KATILAMADIĞIM İÇİN
HEPİNİZDEN VE HEPİNİZDEN ÖZÜR DİLİYORUM.
ASLINDA ÇOK DUYARLI OLDUĞUM BİR KONUDUR.
YAZACAK ÇOK ŞEYİM OLAN BİR KONU...
EĞİTİMİMDE CİDDİ BİR YER TUTAN BİR KONU EKOLOJİ...
BAŞKA SEFERLERDE BULUŞUNCAYA KADAR..
KENDİNİZE VE ÇEVRENİZE İYİ BAKIN..


NOTE: H@NDECİM SANADA AYRICA YORUM YAZARAK ÖZÜR DİLEMEK İSTEMİŞTİM. AMA BLOGCU YİNE İZİN VERMEDİ SEN DEN AYRICA ÖZÜR DİLİYORUM
ben size ne dedim,
bayram yazısı, baldız hanım ve fobileri ilişiklendireceğim dedim demi
öncelikle lale abla bizim baldız hanımla hem çok keyifli sohpetlerimiz var, hem yemek konusunda pek bir meraklıdır kendileri ancak MS hastası olan o, yaşadığı kişisel sorunları nedeni ile bu aralar sık sık atak derdinde kendisi, ancak bunları paylaşmak için o da yakında bir blog açabilir haberiniz olsun:))))))))
neyse bu baldız hanım, MS le baş ederken en önemli konulardan biri psikolojisi oldu, ona bu konuda destek için iş yerinden patronun eşi hanım efendi oyalanması için 3 numara terier verdi nasıl yazılır bilmem çünkü ben kendilerini pek görmedim.
evet evet aynı apartmanda oturuyoruz ama, ben kendilerini görmedim.
nasıl mı?
benim kedi köpekden illaki kediden ama köpekden de aklım çıkar
siz şimdi o ev köpeği aşılarını da bilirsin falan diyeceksinzi demi
yok yok
alakası yok onlarla, ben kedi olan film seyretmiyor fotoğrafına bakamıyorum içim paralanıyor, açık kalp yada beyin ameliyatı seyredeyim de ne olursunuz kedi görmeyeyim. kan tutar gibi kedi tutuyor beni, deliriyorum adeta. eh köpek ondan sonra gelir yani top 10 listemizde en fobik olduğum şey kedi, hatta fare listeye bile girmez o kadar ilgincim yani:)))
ee şimdi baldız komşunun köpeği var hemde şöyle yerinde falan duramayanından, ha birde pazartesi itibari ile köpeğin yavrularından da geldi. köpek erkek ti!! bir zamanlar...
artık hadım hemde bu yavruları yapmak için uğraşırken hadım oldu, yavruların anneleri köpeğin şeyini kopardı:))) ay ne iğrencim. bu konuyu bireleri merak edene kadar es geçtim.
neyse şimdi benim köpek korkum kendimi bilmem kaçıncı kat bile olsa aşağı atacak kadar, çevremi içinde bulunduğum ortamı yok sayacak kadar. yani 5 değil 7 yıldızlı bir lokanta olsa, ve es kaza, es kaza diyorum çünkü yemek yenen yerde herhangi bir hayvanın bulunması benim orada yemek yememem için yeterli bir sebeb ki bu o hayvan, oradan ayrıldıkdan sonrası için bile geçerli. işte neresi olursa oraya bir hayvan gelmesi durumunda ben masa sandaliye cam çerçece tabak yemek dinlemiyor cıldırıyorum. ben çıldırmışken köpek benim o halime daha da deli olup benimle oynamaya mı başlıyor bilmiyorum ama, hani çok masa devirmişliğim yemekler üzerindeyken çıkmışlığım. restoranda güzel bir yemek yeme ihtimalini yada en güzel masayı red etmişliğim vardır. deniz kenarında güzel bir günde balık yemek demek bizim için içeride yemek demektir. en güzel masayı da bize ayırsalar en güzel balıkları da bize hazırlasalar. ben almıyayım der döner giderim ki isterse 10 kişi kiş olalım hiç fark etmez, ben 9 kişiye uymam. onalr ban auyarmı hiç düşünmem umursama.
hah işte ben bu halde, bizim baldız hanım köpeği yavrusu ile bir üst katta olunca ne oluyor. ben ona giderken bir kere köpek kılına karşı özel giyiniyorum bu bir, sonracığıma terlik götürmüyorum bile çoraplarımı giyiyor gidiyorum geri döndüğümde hemen kapıda onlar tersleme çıkıyor üstüm başım torbaya konuyor ki, ben köpeğe dokunmuyorum bile. ama bir kere çıplak ayakla dökülmüş tüylerine basmışım
ıyyyyyy:(
sonra kapıda başlanıyor
ben geldim açma demeye:))))))))))
açama ki köpek kapı arasından kafasını uzatmasın.
bana kapı açılmadan önce
köpek arkada bir odaya kapatılıyor...
şimdi yavruda büyüyecek ???
bizim komşuluk böyel bir komşuluk yaniii
öyel çat kapı gidemem ben:))))))))
ama köpek kocacışdan acayip tırsıyor onu görünce neyin altına girsin nereye saklansın şaşıyor. hatta ona yaltaklanamıyor bile... bana ne mi yapıyor hiç bir fikrim yok beni hiç görmedi...
halalarımda evlerinin bahçesinde köpek besliyorlar ama onların ki bahçede ve kapalı olduğu için çok dert etmiyorum onları.
ay ben size benim evime kedi girdiğini anlatmışmıydım ???????

16 Ekim 2007

bir bayram daha geldi geçtiiiii
jet hızı ile başladı...
nasıl bitmiş ti ki???
:))))))))
perşembe öğlen işten çıktım. kendimi eve attım. yıkanacak son birkaç bir şeyi makineye atarken annem geldi, yardıma...yıkanmış koltuk kılıflarını ( ki gerçekden ve cidden çok zor) milli mücade ruhu ile geçirebildik. son bir kaç bir şeyi tek başına kaldıramadığımdan birlikde yerleştirdik. şöyle bir toparlandık. ki bunlar yalaşık 2 saat yada 2 saat 15 dk sürdü. zaten ramazan dolayısı ile ay dur bir kahve ay dur bir su yada bir sigara rehavetine giremeyince:))))))))))))
ben evden çıktım, annem kapıdaydı benimle çıkar gibi yapıp üst katta o sırada taşınan kardeşimin baldızına bir bakayım dedi.
ben çıktım doğruuuu kuaför yok kuaförde değil güzellik salonu değil işte manikür pedikür, ve bayanların işini gören eskiii bekarlık yerime doğru yola çıktım annemi bırakıp...
(angellll okudun mu nihayet kendimi daha iyi hissediyorum:)))))))))) )
orada her işi halledemedim arife dolayısı ile nasıl kalabalık anlatılmaz. ama acil kısmını halledip, zaten yakında oturan annemlere uğradım iftar için. babanem arife günleri ikindiden iftara kadar çok duygusal olur,i mutlaka iki damla göz yaşı döker neden bilmem ama uzun yıllardır öyle. hayattaki kayıplarını düşünür, yokluklarını daha bir yoğun hisseder sanırım. anlatmaz ama...
neyse orada iftarı yapıp, birazda yanıma alıp evime geldim.
miss gibi kokmuş evim... tertemiz olmuş evime...
kocacış kendine sofra hazırlamış, benimde getirdiklerimi ekledik. üstüne birer keyif kahvesi içtik balkonda birer de sigara:))) oh iki sohpet... üst kata yeni komşularımıza bir merhaba dedik. ben bir iki şeye yardım ettim indik aşağıya... geçtik tv nin karşısına başladık seyretmeye sonra yeni bir sohpete girdik ki birde baktık sabahlamışız biz. sağlık olsun dedik. dedik de sabah erken kalkabilene aşk olsun.
zaten annemlerde kardeşimle buluşacağımızdan oda gece yarısını geçeye kadar çalıştığından erken gelemeyeceklerdi. bizde karı koca bayram sabahını birlikde geçirdik. pek kahvaltı yapmadık. annemdeki yemekler sağlam diyerek:))))) kalkan bir iki lokma atıştırdı. kahvemizi içtik. toparlandık. üst kattaki teyzmele başladık bayramlaşmaya, oradan anneme... annem tahmin ettiğimiz gibi harika bir menü hazırlamış ama tamamından tatmak bile mümkğün değil. en çok el açması baklava sona kaldığından heişmiz ondan az yediğimiz için üzgündük:)))
o sırada kuzenlerim şehir dışından bayramlaşmaya gelmeye başladılar. akşama kadar gelen gidenle oturduk. en sonunda anneannemi de görmek için evden çıktık. büyük halam bayram öncesi ciddi bir ameliyat geçirmiş bir akrabam derken akşam oldu evimize geldik. zaten sıcakdan bittik. yine önce attık kendimizi balkona. yemek yiyemedik annemde yediklerimiz bize 24 saat yetecek gibi geldi:))))))) ufak tefek atıştırdık. film keyfi derken biraz sohpet biraz film biraz kahve yuvarlandık durduk evde. ancak ertesi gün yağmurlu serin bir sabaha uyandık. benim yzü ağrılarım başamıştı basınçlı hava ile birlikde:((((((( işte ikinci gün sadece bir mügros yaptık geldik. kardeşim bize bayramlaşmaya ve yemeğe geldi....
izmir kodondaki biraz bahçelerini bizim balkona taşıdık. sosis tava, patates kızartma, naget, janbon ve peynir enzeri şeylerle hazırladığımız sohrada biralarımızı elimize aldık. biraz yedik ama bolca sohpet ettik. bir süre sonra üşüyen içieri kaçmaya başladıki yatmak aklımıza geldi üşümesek gelmeyecek.
üçüncü ve son günde bir kez dah ayağmurlu ve serin yok hayır soğuk bir havaya uynadık. artık egede soğudu, soğudu soğumasına ama cuma günü askılılar ile terleyen bizlerin el altında ne kadar kalın şeyleri olabilir sizce? siz bilmem ama benim çizme ve montlarım ortada değildi. daha bir hafif merserize, rüzgarlık yada ince montlar vardı en fazla, ve pazar dışarı çıktığımızda hava tilki hacetini bakır yapıyordu durumlarıydı... çariıya bir kez daha anneöe halama falan uğraduk eve döndüğümde buz kesmiştim. banyoda sıcak su ile kemiklerimi ısıtmaya çalışmam bile yetmedi. ev serin bile değildi ancak, soğuk kemikleirme işlemiş olacakki ısınamıyordum. ve beklenen oldu. üşüyen ayaklarım mideminde üşütmesine neden olmuş... geceyi kabus gibi gece lane limon gibi içecekler, ve kızarmış ekmek beyaz peynir gibi yiyeceklerler geçirmek başladıysamda yeni taşınan komşular ( hani kardeşimin baldızı olan) bizi yemeğe çağırdı.
veee son kabus buydu
masayı balkona hazırlamış...
bziler burada alışmışız dışarıda yemeye
ay acaba kışın içeride yermiyiz ki?
ıyyyyy
biz eskidende kışın giyinir kahvemizi terasda içerdik soğuk bile olsa yağış yoksa, hava isli değilse... ama şimdi ani gelen soğuklar içimi ürpertti... ve son olarak ingilizlerin bri sözünü hatırladım.
kötü hava yoktur.
insanın hazırlıksız olduğu hava vardır.
havadan sudan bir yazı oldu
bayramda zaten öyle geçti benim için, su gibi.
anlamına inemeden. dinlenemeden gezemeden, ama yine de uzun süredir görmediklerimi görerek geçti...
bu yorgunlukla ve beni iş yerinde bekleyen keşmekeş le yazamadım.
bu arada kimin bayramını kutlamadıysam, geçmiş de olsa kutlarım.
her kim yazmadı, uğğramadıysada gönlünden geçirmiş olduklarını aldım kabul ettim.
dilerim sizler çok çok daha gönlünüz ce geçirmişsinizdir....

not: asansörde kalma yazıma yorumlarla ilgili benim dar alanda kalma, yada yükseklik korkum yoktur ( test ettim eski evim 15. kattı:). daha öncede kalmış olmakla birlikde bir korku oluşmamış. bende çok daha garip fobile var!!! ama onların şimdi bu konularla bağlantısı yok gibi görünsede ben en kısa zamanda bağlarım siz hiç merak etmeyin....

10 Ekim 2007




HERKESE İYİ BAYRAMLAR

HERŞEY HERKESİN DİLEDİĞİNCE, GÖNLÜNCE OLSUN
AY BİRDE SİZE ASANSÖRDE KALIŞIMI ANLATACAKTIM DEĞİL Mİ

ASLINDA KALDIK BİLE DENMEZ

AMA BAZILARI İÇİN SANİYELERİN SAAT GİBİ GEÇTİĞİNİ GÖZLERİMLE GÖRDÜM

KORKU DAĞLARI BEKLER KELİMESİ NE DEMEK GÖRDÜM

ADRENALİN GERÇEKDE AĞRIYI KESİYORMUŞ GÖRDÜM...



MİSAFİRLERİMİZ GECE YARISINI EPEY GEÇE HATTA SAHUR HAZIRLIKLARI BAŞLAMAK ÜZEREYKEN BENDEN GİDİNCE, TOPLU TAŞIM ARAÇLARI BİTMİŞTİ

OTURDUĞUMUZ YER DE ÖYLE TAKSİ NEYİN DE YOK. İŞ BAŞA DÜŞTÜ MİSAFİRLERİ YAKIN SAYILSADA YÜRÜMESİ ZOR BİR MESEFEYE BIRAKAYIM DİYEREK HEP BİRLİKDE ÇIKTIK. ASLIND ABU GRUBU BIRAKIRKEN KOCACIŞDA OLUYOR Kİ BU GRUP KARDEŞİM EŞİ VE BALDIZINDAN OLUŞURLAR.

BİR DİP NOTE DAHA Kİ ARTIK BALDIZI BENİM APARTMANDA ÜST KATIM ATAŞINIYOR. KARDEŞİMDE BELKİ AYNI SİTEDE ARKA BLOĞA TAŞINMAYI PALANLIYOR:)))))))) YANİ BUNLAR SON MACERALAR DİYECKETİM HEMEN GERİ ALDIM. ASLINDA MACERA DAHA YENİ BAŞLIYOR SANIRIM:))))))))))))

NEYSE NEREDE KALMIŞTIM.

HA

ONLARI BIRAKMAK ÜZERE EVDEN ÇIKTIK AMA KARDEŞİMİN KAYINVALİDESİ OLDUĞU İÇİN, KOCACIŞA ARABADA YER KALMADI:)))))))) O EVDE KALDI

BİZ ASANSÖRE BİNDİK SANIRIM 3 KAT İNMİŞTİK Kİ ASANSÖRDEN BİR SESLER GELMEYE BAŞLADI VE 1 KAT İÇERİSİNDE FRENLER DEVREYE GİRDİ DURDUK.

DURMAMIZLA BİRLİKDE KARDEŞİM KAYINVALİDESİ ZATEN AKLI ÇIKAR ASANSÖRDEN BAŞLADI TERLEMEYE, HEYECAN BEN ÇOKDA DOĞAL OLARAK ALARMA BASMAYA BAŞLAMAM LA BU SEFER HAFİFİ ÇAPTA KLOSTROFOBİSİ OLAN KARDEŞİM YAPMA DEMEYE BAŞLADI. 30 SN İÇERİSİNDE HERKES 30 ŞEY SÖYLEMEYE BAŞLADI. ÇELİK KAPILARDAN CEPLERDE ÇEKMİYOR DERKEN KAPIYI ARALADIK VE BİRİMİZİN TELEFONU ÇEKTİ. KOCACIŞI ARADIK. HEMEN YAN BLOGDAKİ GÖREVLİYİ ARADI, GÖREVLİ SANIRIM BENİM BASMA DEMELERİNİ DİNLEMEDEN BASTIĞIM ALARMLARINDA ETKİSİ OLDUMU BİLMİYORUM AMA BİR KAÇ DK GİBİ BİR ZAMANDA GÖREVLİ GELDİ ASANSÖRDEN BİZİ ÇIKARDI SANIRIM TOPLAM 5 DK GİBİ BİR SÜRE KALDIK. AMA KAPIYI AÇMASI İLE İK İKAT ARASINDA KALDIĞIMIZI GÖRDÜK. ÇIKACAĞIMIZ YER ASANSÖR ZEMİNİNDE 1m KADAR YÜKSEK DE. BENİMDE ASANSÖR EN KORKTUĞUM ŞEY BÖYLE ARALARDAN ÇIKMAK VE O SIRADA ASANSÖRÜN ÇALIŞMASI EN BÜYÜK KABUSUM BU. AMA KAYINVALİDE KİMSEYİ DİNLEMEDEN, NORMALDE AĞRISINDAN KALDIRAMADIĞI AYAĞI İLE RESMEN O 1 M YE ADIM ATIP ÇIKTIĞI YERDE YERLERDE SÜRÜNÜP ÇIKTI, SONRA BEN NEZAKET GÖSTERDİM MİSAFİR HANIMLARA YOL VERDİM, AMA ANNELERİ ONLARIN BİR ÇEKİYOR Kİ GÖRMEYİ RESMEN SALI PAZARINDA DEFOSUZ MAL ARAR GİBİ, KOLUNDAN TUTUĞUNU O NE YAPARSA YAPSIN HIZLA ÇEKİYOR ÖNCE , BİR KIZINI ÇEKTİ BİR TARAFA SAVURDU,İ DİĞERİ BİLİYORSUNUZ HASTA ONUDA ÇEKTİ SAVURDU KIZ AYAKDA DEBGESİNİ BULMAYA ÇALIŞIRKEN, KARDEŞİM ERKEK OLRAK BANA YOL VERDİ. BENİDE BİR ÇEKİŞİ VAR Kİ SORMAYIN BENDE VERKAÇ KUVVETİ İLE DOĞRU BEN BÜYĞK KIZIN KARNINA KAFAMLA TOSLADIM . AYNI BOĞA GÜREŞİNDEKİ GİBİ KIZI YER DEVİRİKEN O BENİ TUTTU DERKEN BİZ İKİMİZ YERLERDE ASANSÖRCÜYE YETİŞEMEYEN MERDİVENLERDEN YENİ ÇIKAN KOCACIŞIN BİZİ NASIL GÖRDÜĞÜNÜ SİZ DÜŞÜNÜN ARTIK. HAYIRDI NE O LDU KİM HASTA KİM FENALAŞTI DEMEYE BAŞLADI AMA BZİ SADECE GECENİN O SAATİNDE APARTMAN BOŞLUĞUNDA KAHKAHA İLE GÜLÜYORDUK:))))))))))

ONLARI BIRAKTIM GELDİM. AYNI ASANSÖRLE EVE ÇIKTIM BEN:)))))))))))))))))
KOMİK YADA DEĞİL

AMA HERKESE İLGİNÇ GELDİ ÇARŞAFLA AYNI RENK GECELİK/ PİJAMA GİYMEM...
1- DÜN GECE ÖZELLİKLE UĞRAŞTIM SARI ÇARŞAFTA MAVİ GECELİKLE YATTIM. HİÇ DE ZOR OLMUYORMUŞ:)))))))))))
2- BEN BUNU ZATEN İSTEMEDEN YAPIYORMUŞUM.
YANİ OLMAZSA OLMAZLARIMDAN DEĞİL.
ŞÖYLE Kİ OLUYOR MESELA BU GÜN NEVRESİM Mİ EĞİŞECEK. ORADAN BİR TANE SEÇİYORUM HEMEN ARDINDAN YENİ BİR GECELİK VE O SIRADA GAYRİ İHTİYARİ ODA AYNI RENK OLUYOR İŞTE...
:))))))))))))

AKŞAM KOCACIŞ YOKTU EVİ KALDIRDIM
O RENK TAKINTILI KADININ SALONUNU GÖRMELİSİNİZ ÇOK KOMİK ÇOOOOKKK
KOLTUK KILIFLARINI YIKAMAK İÇİN ÇIKARINCA KALAN SÜNGERİ HEM KULLANILIR HEMDE TEMİZ TUTMAK İÇİN ÖRTTÜM KILIFLAR KURUYANA KADAR EEE ONLARA ÖZEL ÖRTÜM OLMAYINCA HALLERİ ÇOK KOMİK BİRİNDE KIRMIZI POLAR BATTANİYE, DİBİNDE YEŞİLLİ BORDOLU BİR PACK WORK, PUFUM DA( Kİ KÜÇÜMSEMEYİN KENDİSİ ORTA BOY YATAK YÜZÖLÇÜMÜNE SAHİPTİR:))) LEOPAR DESEN... AKŞAM YATMADAN OTURDUM BİR KAHVE İÇTİM SALON KAPISINDA RENK TAKINTILI YAZIMI DÜŞÜNDÜM, SALON ABAKTIM VE BAŞLADIM GÜLMEYE TAM DENK GELDİ YANİ..
NEYSEKİ GEÇİCİ BİR SÜRE, BU GECE OLMADI YARIN HER ŞEY YERİNİ BULACAK.
ASLINDA BU GECE ONLARI TAKMADAN PERDELERİDE YIKAR BENİM EL, BİRDE ARKA ODADA BEKLEYEN KOLİLERİ HALLEDER... SABAHLAR AMA EVİ BAYRAMA HAZIRLAR MI BU KADIN Kİ??? :)))))))))))))))))
ONU HALLEDERSEMM
YARIN ÖĞLEN İŞ ÇIKIŞI SERBEST KALIRIM YUP-Pİİİ OLUR
YORGUN AMA MUTLU, HUZURLU, EVİ TEMİZ BİR KADIN OLARAK BAYRAMA GİRERİM:))))))))))))))))


BAYRAM DEMİŞKEN
YARIN İŞ YERİME GLECEĞİM AMA NASIL BİLMİYORUM GELİNCE HER ŞEYİ YARIM GÜNDE TOPLAYIP ÇIKACAĞIM VE BU ARADA İŞ YERİMİZİN GELENEKSEL BAYRAMLAŞMASI DA... İYİSİMİ BEN ŞİMDİDEN KENDİMİ GARANTİYE ALAYIMM

HERKESİN BAYRAMI KUTLU OLSUN
SEVDİKLERİNİZLE SAĞLIK MUTLULUK VE HUZUR İÇERİSİNDE GEÇİRİN...
HEPİNİZİ ÇOK ÇOK ÖPÜYORUMMM

9 Ekim 2007

RENKLER

EV EV TAŞIN SİTE SİTE TAŞIN... DURUMLARINDAYIM SON ZAMANLARDA YA BİLDİĞİNİZ GİBİ...
ANCAK
1981 YILINDA GİR BİR EVE 2 SENE ÖNCESİ EVLENENE KADAR OTUR O EVDE
SONRA
BAŞLA DEĞİŞİKLİKLERE...
DİPSİZ KUYU GİBİ SONRASI
O NEREDEYDİ, BU NEREDEYDİ
YADA YENİ SİTEM İÇİN BUNDAN YADA ŞUNDAN BAHSETMİŞMİYDİM
DİYE DÜŞÜN
GİTSEN BAKSAN ESKİ EVİN ANAHTARI KAPIYI ZOR AÇIYOR BİR DÜNYA UĞRAŞ DUR..

EN İYİSİ BAHSETTİYSEM BİLE TEKRARI OLUR DEMEK. KOCA KOCA GAZETELER YAPIYOR ULUSAL TV KANALLARI YAPIYORDA ŞUNCACIK BENMİ YAPMAYACAM.

BEN NİHAYET BU EVİMDE FARK ETTİM Kİ BENDE ACAYİP BİR RENK TAKINTISI VAR..

AMA BİR GARİP, ÖYLE FARKINDA OLUNARAK OLANLAR APILANLAR BAŞKA
BAKIN BİRDE FARK ETMEDEN OLANLARA BAZEN ÇOK GÜLÜYORUM

KOLTUKLARIMIN RENGİNİ MOBİLYALARA BEN UYDURDUM BİLEREK. SONRA KOLTUK RENGİNDE SANDALİYE, PERDE DUVAR HEPSİ BEN ÖYLE İSTEDİĞİM İÇİN AYNI RENKLER. ASLINDA YOKTURDA HANİ OLUNCA YERDE Kİ KİLİM MOBİLYA VE KOLTUK RENKLERİNDEDİR.

AYNI ŞEKİLDE YATAK ODAMDA PERDELERİM GARDROBUMLA AYNI RENKTEDİR. ONUN BİR AÇIK TONUNDA TÜL PERDEM VARDIR. O RENKLERE AVİZENİN RENKLERİNİ EKLE YATAK ÖRTÜM VAR.

ŞİMDİ SİZ DEYECEKSİNİZ Kİ EE DAHA NE OLSUN İYİ YA...

EVET BUNLARIN PEK ÇOĞUNU KİRACI OLDUĞUM İÇİN BAZI ŞEYLERİ İLERİ DENK GETİREMEM DE MADEM GETİREBİLDİKLERİM VAR ŞİMDİDEN ONLARI UYUMLU YAPAYIM DİYEREK BİLEREK YAPTIKLARIM.
İYİDE ETMİŞİM.
BİR ÖNCEKİ EVDE HAYAT KURTARDI BU DURUM GÜZEL OLMADI OLMADI AMA BİRDE BÖYLE OLMIYAYDI.. IYYYY ROMAN PAZARI HAVASINDA OLURDU

(HOŞ O DURUMA ÇEYREK VARDI ZATEN DE:))))))))))))))))))))

NEYSE

ŞİMDİ NEVRESİM DEĞİŞİRKEN ÇILDIRMALAR GELMEYE BAŞLADI BANA.
DURMADAN O YATAK ODASI RENKLERİNE UYGUN OLANLARINI KULLANMAYA ÇABALIYORUM..

EE HADİ BUDA TAKINTI OLDU BENDE DEDİM...

DE ODA YETMEDİ BANA

GİDİYORUM NEVRESİMİ DEĞİŞTİRİYORUM DEĞİLMİ O SIRADA KAÇ GÜNLÜK OLURSA OLSUN ORADAKİ GECELİK KİRLİYE VE ÇARŞAFLA AYNI RENK BİR GECELİK YATAĞIN ÜSTÜNE... EVET EVET BEN HER GECE ÇARŞAF RENGİNDE GECELİKLE YATIYORUM.

NEDEN Mİ?

HİÇ BİR FİKRİM YOK İNANIN...

BANADA ARTIK ÇOK KOMİK GELMEYE BAŞLADI. BEYAZ ÇARŞAFTA BEYAZ GECELİKLE..

SAPSARI ÇARŞAFTA SAPSARI GECELİKLE

KOMİK AMA KORKUYORUM YAKINDA BEYAZ KOLTUKLARA OTURMAK İÇİN BEYAZ GİYME ŞARTIDA GETİRİRMİYİM Kİ BEN???????

:))))))))))))))))))))

8 Ekim 2007






KADİR GECESİ, BİN GECEDEN DAHA HAYIRLI GECE...

HAYRI KENDİ İÇERİSİNDE GİZLİ GECE...
..
UYKUMMM VAR...
LALE SENİNDE DEDİĞİN GİBİ RAMAZANDA BÖLÜK PÖRÇÜK UYUYUPBİRDE ÇALIŞIP SIKINCA UYKUUUUU UYKUUUU DİYE GEZER OLDUM...
BİRDE DOĞDUĞUM ŞEHİRDE ÇAT KAPILARIM ARTTI.
ÇAT KAPILARI GEÇTİM DE GECE YARISI GELİŞLER ARTTI HAFTA SONU SABAHLAMALAR BAŞLADI...
FULL-TİME YAŞAR OLDUM.
CUMA AKŞAMI MİSAFİR GELDİ SANIRIM 23:45 DE GELDİLER. MİSAFİR SAYILMAZLAR AMA HANİ YANLARINDADA UZANIP TV SEYREDİP ŞEKERLEME YAPILMIYORDA. KAHVE YAP SOHPEYT ET BİRDE BALKONDA OTUR BALKON ONCA KİŞİYİ ADAM GİBİ ALMAZ. YEMEK POZİSYONUNDA MAX 5 KİŞ KAPASİTESİ VAR ODA CİDDİ BİR MAXIMUM KAPASİTE E O MASA HİÇ KAPANMAZ BİZDE, CUMA AKŞAMI OLDUK MU 6 KİŞ ÜSTÜ ÜSTÜNE O SERİNLİKDE BALKONDA OTURDUK BENİM BAŞIM ZATEN AĞRIYORDU O SUĞUKDA İYİCE TUTTU GİTTİM GELDİM AĞRI KESİCİ KAS GEVŞETİCİ İÇTİM. KAHVE YAPTIM ÇAY YAPTIM.. SOHPET NASILDI ANLAMADIM BİLE. CUMARTESİ SABAHDAN KALKMAKDA ZORLANDIM SABAHA KARŞI YATINCA. CUMARTESİ ORUCAD ANİYETLENEMEDİM O KADAR İLAÇDAN SONRA ONLARINKAN ŞEKERİMİ DÜŞÜRECEĞİNİ VE KESİN FENALAŞACAĞIMI BİLDİĞİMDEN KAHVALTI YAPRKEN ÇALAN TELEFONLA YENİ BİR TUR BAŞLADI ARKADAŞLAR GELİYOR KARI KOCA. KOCACIŞ ÇIKTI. BEN ONLAR BİZİM EVE VARANA KADAR EVİ AKŞAMKİ HALİNEDEN TOPLA BİR DUŞ AL DERKEN KAPIDALAR AKŞAMA KADAR ONLARI AĞIRLADIM. ONLAR KAPIDAN ÇIKTI BEN İFTAR DAVETİ İÇİN HAZIRLANMAYA GİRDİM KOCACIŞ GELDİ ODA BANA EKLENDİ HEMEN ÇIKTIK, İFTARA ANCA YETİŞTİK. İFTARI BEKLERKEN BEN ARTIK BAŞDÖNMELERİ İLE UĞRAŞIR OLMUŞTUM YEMEK BOYUNCA RUH GİBİYDİM EŞİMİ DOTUMU GÖRDÜM AMA BİR GÖZÜM GÖRDÜ BİR TANESİ GÖRMEDİ. İFTAR BOYUNCA TASAVVUF MUSİKİSİ VARDI. PEK SOHPET OLAMADI SESİ ÇOK AÇMIŞLAR SONRA AKIL ETTİLER KAPADILAR AMA BİZDE ÇOK KALMADIK. YİNEDE UZUN SÜREDİR GÖRMEDİKLERİMİ GÖRDÜM. İLK İŞ YERİNDEN ARKADAŞIM ANKARA TAŞINMIŞTI YILLAR VARDI ONU GÖRMEMİŞTİM ONU GÖRDÜM. YİNE DAHA SONRA ÇALIŞTIĞIM YERLERDEN AİLEDEN EŞ DOSTTAN GÖRMEDİKLERİMİ GÖRDÜK. KALKIP EVE DÖNDÜK ERKEN ERKEN. AYAKLARIMI UZATACAKTIM. BİR ÖNCEKİ AKŞAM GELEN MİSAFİRLERİM TELEFONDA BİZİM SİTEDELERMİŞ. BİZ İFTARADAYKEN MEĞER ONLAR BİZİM SİTEYE EV BAKMAYA GELMİŞLER. BİZ YOKKEN DOLANMIŞLAR GİTMEDEN ARAMIŞLAR. BİZE ÇIKTILAR, SONRA KARDEŞİM EKLENDİ SOHPET UZADI BU SEFER SANIRIM 01:30 GİBİ BENDEN GİDECEKLERDİ Kİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI BİTMİŞTİ. ZATEN BANA YAKIN OTURDUKLARINDAN BEN ARABA İLE BIRAKIRIM DEDİM. ASANSÖRE BİNDİK VE BU SEFER ASANSÖRDE KALDIK. BİR KISMI CİDDİ KOKRKULARI VARMIŞ ASANSÖR İLE İLGİLİ, NEYSEKİ KOCACIŞ EVDE KALMIŞTI ARABADA YER YOK DİYE O FARK ETTİ TEKNİK SERVİS BİZİ GELDİ ÇIKARDI ASLINDA ÇIKIŞIMIZI ANLATMAK ZOR FOTOĞRAFLAMAK GEREKİYORDU. KORKANLAR ZATEN KENDİLERİNİ BİR ATTILAR Kİ SORMAYIN. AMA BENİM GİBİ KORKMADIĞI İÇİN SONA KALANLARI ÇIKTIKDAN SONRA BİR ÇEKİŞLERİ VARKİ RESMEN ÇEKİP FIRLATIYOR SİZ BİRBİRİNİZ ÜSTÜNE YERE ATIYOR KARPUZ GİBİ ANLADINIZ SİZ:)))))))))))))))))))
NEYSE BIRAKTIM ONLARI...
GELDİM KOCACIŞLA BİRAZ SOHPET KENDİMİ İYİ HİSSETMİYORUM DERKEN ACLIK HİSSETMEYE BAŞLADIM SON BİR DİLİM GÜLLAÇ VARDI ONU YEDİM. BİRA ZOTURDUM VE HOP YATAK...
AMA SİZ ŞİMDİ BANA İNAMAYACAKSINIZ AMA BEN SİZE GERÇEĞİ SÖYLÜYOR OLACAPIM OLSUN KAHVALTIDAN KALKMIŞ ANCAK DAHA GECELİKLEYDİM KAHVALTIYI KOCACIŞ HAZIRLAMIŞ BENİ KALDIRMIŞTI, KAHVALTIYI YAPMIŞ DAHA TOPLAMAMIŞTIK AKŞAM EVLERİNE BIRAKTIĞIM MİSAFİRLERİM:))) KAPIDA BENİM BLOGDA KİRALIK BULMUŞLAR, RANDEVULAŞMIŞLAR SENDE GEL BAKALIM DİYE GELMİŞLER:)))))))))))
GİTTİK BAKTIK
SONRA BANA DÖNDÜK
BİRER KAHVE İÇTİK
ONLAR EV AYNI OLDUĞUNDA EVE GÖRE EŞYA HESABI FALAN YAPTILAR
BİRER KAHVE DAHA İÇTİLER. DÜŞÜNDÜLER, HESAP YAPTILAR VE BİR KAÇA SAAT OTURMUŞ OLDUKDAN ÇIKTILAR...
BEN SONRA NE Mİ YAPTIM...
HİÇ BİR ŞEY 15:30 DA ONLAR GİTTİKDEN SONRA KOCACIŞ YEMEK HAZIRLAYANA KADAR ÖYLE DOLANDIM BİRAZ FİLM SEYRETTİM BİR KAÇ DERGİ BAKTIM FALAN...
KOCACIŞ YEMEK YAPARKEN BİRAZ ONA YARDIMETTİM BİRAZ BENDE YAPMAM GEREKEN YEMEĞİ YAPTIM..
YEMEKDEN SORNA DUŞA GİRDİM KOMEDİ FİLMİ AYARLADIM HAFİFİ AMA KOMİK ONU BİTRDİM... KOCACIŞLA KONUŞTUM VE YİNE 00:30 U BULUP YATTIM...
BU SABAH SAHURA KALKTIM Kİ BU TELAŞDA KENDİME SAHUR İÇİN MAKADARNADA HAZIRLAMAMIŞIM Kİ MUTLAKA YUMURTA VE MAKARNA YERİM. YUMURTAMI YEDİM SİZE DAHA ÖNCEDE SÖYLEMİŞTİM REÇELLE YADA BAL İLE YERİM YUMURTAMI DİYEREK.. DÜN GECEDE ÖYLE YAPTIMMM... YERYEMEZ YATTIM AMA UYUKLUYORDUM ARTIK SERVİSE BİNDİĞİM...
VE PERŞEMBE ÖĞLEN BAŞLAYACAK TATİLE ŞU AN YAKLAŞIK 72 SAAT VAR.
BEN HAFTA SONU YAPAMADIKLARIMI YAPARAK PERŞEMBE ÖĞLENE HİÇ İŞ BIRAKMADAN GİRMEYİ HEDEFLESEM PERŞEMBE BAŞARABİLİRMİYİM. YANİ ÇAMAŞIR,ÜTÜ, TEMZİLİK VE BİRAZ YEMEK HAZIRLASAM VE KAYINVALİDEMİN BEKLEDİĞİ GÜLLAÇI YAPSAM Kİ ASLINDA ONU YAPMAK ZATEN PRATİK BİR ŞEYDE...
ŞİMDİ HEDEF BU. PERŞEMBE ÖĞLEN İŞDEN ÇIKIP HAZIR EVE GİTMEK...
PAZAR AKŞAMINA EV EVLİKDEN ÇIKAR AMA...
AY BİRDE CUMARTESİ GELMEYEN TESİSATÇI VAR, DUŞ TEKNESİNDE YIKANIRKEN ALTINDAN BAYOYA AKITIYOR...
KARDEŞİM NE DEMİŞTİ
SENİN EVLERİNDE SU EKSİK OLMUYOR SULU EVLER
HER EVİMDE SU BOL MAŞALLAH:)))
BUDA ÖYLE DURMADAN HAZLU ATMAKDAN BIKTIM BİR DE ONLAR ISLAK KALIRSA İNANILMA ZKOKUDA YAPIYOR BİLİRSİNZİ YANİ UNUTMAMAK GEREK AY BAYRAMDAN ÖNCE ONU DA HALETSEM HİÇ FANA OLMAZDA NASIL?

İŞTE BASİT AMA YORUCU BİR HAFTA SONUNDA YORGUN YORGUN BİR BAYRAM ARİFESİ HAFTA İÇİNE ÇIKTIK...

BİRAZ CÜCE BU HAFTADA,,, HERKESE İYİ HAFTALAR...

5 Ekim 2007


BEBEKLER GİBİ OLMAYA İHTİYACIM VAR...


yine bir cuma

yine bir cuma ama ramazan, ramazan akşamdan kalmayım:)))))))
nasıl olur mu dediniz?
şöyleki olur.
yorgunum çarpılmış gibi...
akşam kocacış evine teşrif etti.
ben iftar yaptım uzandım.
daha sonra o yemek yerken kalktım
ki bulaşıkları lavaboya tıkıştırıp çıktık..
bizim hastaya, kocacışın içine sinmedi görmek istedi
ama
o ne!! gece yarısından sonra döndük...
ben o saatte bulaşık yıkadım
yattım
sahura kalktım.
sabah kalkıp işe geldim
birde işteki, işleri hiç sormayın

asıl dünden müdüre sinirli çıkmıştım. sabah, sabah kaldığım yerden devam etti sinirim.
gıcık şey...
neyse ağzımı bozmayayım oruçlu oruçlu...
saca bu tatil bana iyi gelmeli...
benim hafta sonuna hatta uzunnnn bir hafta sonuna ihtiyacım var...
benim kalamn yıllık iznime ihtiyacım varrrrr

ama bu arada ramazanın bitmesine 1 haftadan az zaman kalmışken bizde bu ramazanın ilk iftar yemeğine davet edildik. cumartesi akşamı. yakın bir aile dostumuz her yıl toplu iftar yemeği verir. bir aksilik olmazsa oradayız. pek çok eş dost görmeyi bekliyorum.

bu akşam işten çıkan kardeşim ve eşi gece yarısına doğru gelirler bana sanırım. bu sefer de kocacış uyuyor olur mu ki? :)))))))


hepinize, ihtiyaçlarınıza göre gönlünüzce bir hafta sonu diliyorummm

4 Ekim 2007



Hareket Günü
http://blogactionday.org/
Web’deki bütün blogcular, 15 Ekim günü herkesin kafasına tek bir önemli sorunu koymak için bir araya gelecekler. 2007’deki konu; çevre. Tüm blogcular kendi yöntemlerince ve kendi konularıyla bağlantılı olarak yayım yapacaklar. Amacımız herkesin daha iyi bir gelecek için konuşmasını sağlamak.
Bizler, her milletten ve özgeçmişten, her konuda yazı yazan blogcuların katılımını istiyoruz.
İşte yapmanız gerekenler:
15 Ekim’de Yayım Yapmak
Blogunuzda çevre ile ilgili bir soruna yer veren bir yazı yayımlayın.
not: ben bunuaz önce bloğuna girdiğim h@nde nin sayfasından öğrendim ve oradan aldım. önce kendisine sonrada buna katılan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
h@nde herkesin kendi blog yazılarına uygun kendi çizgi ve stilinde yazmasını istiyor kimseye brifing verin yada rapor yazın demiyor bilimsel veride toplamıyor herkes o gün kendi bakışından kendi blog tarzında ama konusu çevre olan bir yazı yazsın ve yayınlasın istiyor.
not -2: Bu arada H@nde çıkışa az kalmıştı bunu yayınlamak için sana yorum bile bırakamaıdm döndüm geldim. yetişebilrisem şimdi yazmaya gidiyorum sayfana yetişemezsem özür dilerim..
selamlar...
cumaya az kaldı sevinci ile idare edebilir bir gün...
dün sizden sonra aldığım tatsız bir haberle biraz canım sıkıldı... size daha öncede bahsetmiştim kardeşimin baldızı MS hastası dün yeni bir atak gelmiş ve bu seferki omur ilik başında oluşan plakçık. yani hoş bir şey değil.
dün işten çıktım iftar için evin yolunu tuttum tek başım aiftar yaptım. bunuda diyorum ki sanki yeni bir şey benim için. kocacış yoktu ama olsada ben iftarı tek başıma yapıyorum ya neyse bunun üzerine başka bir yazı yazarım. iftardan sonra uyuma alışkanlığım vardı ama bu hafta olmuyor bir önceki gecede üst katımdaki teyzem le yapmıştım yine kocacış yok diye orada da gelmemişti. iftar yapılmış, normal yemek saatimize göre erken. kocacış yok, uyku gelmemiş eee ne yapılır hemencecik makineyi kurdum ortalığı şöyle bir üstünden topladım. hemen daldım duşa duştan çıktım bahsettiğim hastaya geçmiş olsun için teyzem aradı gel orada buluşalım dedi. ay aslında evi bana taş çatlasın 3 km ama yarım saatte gittim evin önündkei dolmuşu saniye ile kaçırmışım onu bekledim oda dolmayınca 20 km hızla birde bekleye bekleye gidince benim evden çıkıp oraya varmam yarım saat oldu onlar beneden erken gelmiş, annemde oraya geldi. bana biraz sitem etti neden bize gelmedin iftara faln diyerek. kardeşim ve eşi zaten oradaydı. biraz oturduk. sonra teyzmein eşi aldı bizi eve döndük ben hemen çamaşırı astım. elimde bir kaç parça ütüyü bitirdim. sahur için hazırlık yaptım uykum bölünmesin diye bird euyku sersemiyim diye akşamdan hazırlıyorum. bazı şeyleride oda ısısına gelsin diye çıkarıyorum yoksa peynirden dişlerimzlıyor o kadar soğuk oluyor:))) yumurtamı kaynatıyorum o soğuyor, peynir reçelimi çıkarıyorum onlar ısınıyor birde tatlımı evet evet güllaç yiyorum süt yerine:))) onu çıkarıyorum ısınsın diyerek. birde bir parça makarna yeme alışkanlığım o nedenle onuda mikro dalgaya girecek bir kaba bir parça ayırıp dolaba koyuyorum ( ancak son günlerde mikro dalganın kaplarını bulamadığımdan kullandığım kaplar fazla ısıtınca patlamış mikro dalganın acil temizlenmesi gerek... ıyyy bu hafta sonu mesela... ıyy zevksiz ama kurumuş yemek kalıntıları ay onlar orada fosil olmuştur. ıyyy....) tv de bakındım bir şeyler bulamadım. gittim yatağa gömüldüm... ohh
oradaki tv dede bir şey bulamadım yatak odasında benim yatma saatimde genelde cine5 de filmler oluyordu ama zamanı kaçırmışım haber saati idi bende TRT1 e takıldım ve tüm istanbul'lu olanlarınızı; İstanbul'u sevenlerinizi; ve orada yaşanlarınızı anarak tv nin karşısında mişil mişil uyumuşum... halam yeni bir yatak örtüsü getirdi incecik pamuk yorgan gibi basmadan değişik bir şey sağlıklıda geliyor onu örtünüyor ay durum ben onuda fotoğraflıyayım en iyisi anlatmayacağım:))) bu arada aradan kaçtı neden istanbul TRT 1 dün akaşam gece yarısı istanbul ama en çokda üsküdar hakkında bir program vardı... istanbulun fettinden önce üsküdar, üsküdar matbaası en iyi dönemleri istanbul için örnek model alınmış olması ve osmanlının düşüş devrind eonunda başına gelenler de sanırım ben orada kalmışım:))))
sabah sabah size neler anlattım ya...
yarına daha neşelikonuşar bulsam hiç fena olmaz sanırım:)))
nede olsa yarın cuma

3 Ekim 2007




LALE ABLAAAA....
SANA SÖZ VERDİM YA
AMA BEN EVE GİRİP ANCA İFTAR AÇIYORUM YA
E SANA MAHÇUP OLUYORUM YA
GECE GECE YATARKEN GÖRDÜKLERİMİ SANADA GÖSTEREYİM DEDİM AMMA
GÖRÜNTÜ YALAN EVİMİN MANZARASI BÖYLE DEĞİL ARKASINDAKİ İNCECİK ŞEHİR MANZARASI KAYBOLMUŞ. GÖRÜNTÜYÜ ANLATMAYA BENİM MAKİNE YETMEMİŞ:)))
BENİM BU YAPTIĞIM NE OLMUŞ ŞİMDİ YALANDAN DELİLİK DEĞİL Mİ?:)))))
OLSUN AMA EN AZINDAN ARTIK ÖNÜMÜN AÇIK MI AÇIK OLDUĞUNU BİLİYORSUN
YATAK ODAMI DA DÜŞÜNÜNCE SEN ŞİMDİ DİYECEKSİNKİ SENİN İÇİN BUNDAN KARARIYOR HER YER KARANLIK:)))))))))
ASLINDA GECELERİ PEK AYDINLIK SAYILMAZ HANİ EVİM
HER YERDE BİR ABAJUR VAR AMA İÇERİSİNDEKİLER MUM IŞIĞI MODUNDA VE YA DUVARA YA YERE BAKIYORLAR:))))))))))))))
LOŞ IŞIKDA GÖLGELER DANS EDİYOR BİZİM EVDE:)))))))))))

2 Ekim 2007

hoş geldiniz,



üzgünüm sizi buralara kadar yordum ama malum ben son aylarda taşınmaya çok alıştım evimi taşıdım derken ee sanal evimde de sorunlar yaşanmaya başlayınca ay neden duruyorum ki ben burada dedim ve hop yan tarafa taşındım. benim gibi taşınmaya alışkanlık yapmış biri için ne olacakki...

ancak aslında burası benim için öyle pek yenri bir yer değil, eski olduğunu fark edebilirsiniz ancak kayırlara göre eski olmakla birlikde fiili kullanım yeni başlıyor :))))))))))))

hatta dedimki kendi kendime eşyalarıda bırakayım, ben kendime yeni evimde yeni düzen kurayım nasılsa burası orhan velinin dediği gibi


hava bedava
su bedeva
bedava yaşıyoruz bedeva...


yani burada evinizi düzenlemenin tek maliyeti zaman istediğim gibi dayayıp döşemeye çalıştım sonrada dedimki bu kadarda kasma kendini kızım, bunuda beğenmezsen beğendiklerinle zaman içinde yer değişrirsin:)))))))))) olur biter...


yani anlayacağınız eski yazılarım eski yerimde durup duruyor


zaten girip çıkmak zor tadilat nedeni ile yollar sık sık kapanıyor... sizin yolunuz düşerde isterseniz diye orada bıraktımmm


bu arada ben bu sayfada atılmadan yaklaşık iki saattir çalışıyorum yani bu ev şimdi bana pek bir lüks geldi:))))))))))))

o yeni evimde hemencecik size gerçek yeni evimden fotoğraflar yayaınlamaya başlıyorum elimdkei ilk kare angel78 için gelsin onun için gelse gelse ne gelirki yatak odası değil mi:))))
ve huzurlarınız da



ve lale abla söz senin içinde glecek... senin için çekilen manzalar güzel çıkmamış halletip geliyorumm.. ama bu da benim evimden benim yatağımmm
başka şeylerde geliyor
çok yakında .....