EVİME HOŞ GELDİNİZ

SİZİNLE GERÇEK HAYATIMI PAYLAŞMAK İÇİN SEÇTİĞİM BU SANAL EVİME HOŞ GELDİNİZ...
YAŞADIKLARIM, YAŞAMAK İSTEDİKLERİM, DÜŞÜNDÜKLERİM GÖRDÜKLERİM DİNLEDİKLERİM GEZDİKLERİM NE VARSA KENDİM İÇİN YAZIP SİZLERLE PAYLAŞIYORUM.

Powered By Blogger

22 Şubat 2010

BU GÜN PAZARTESİ. 25 YIL ÖNCE.

BU GÜN PAZARTESİ VE O KORKUNÇ BAŞ AĞRILARI İLE UYANMADIM ŞÜKÜRLER OLSUN:))) EVET SERSEMLİK HALİM VAR, HATTA BAŞLADI BAŞLAYACAK KORKUSUNA NEDNE OLACAK HALDEYİM AMA OLMADI İŞTE. GERÇİ STRESLİ BİR GÜN AMA HADİ ONU GEÇELİM DÜŞÜNMEYELİM. SABAH 9 DAN ÖNCE AYAKTAYDIM. KAHVALTIYI ANNEM HAZIRLAMIŞ, YAPIP YÜRÜYÜŞE ÇIKTIK. ANNEM, TEYZEM, BEN. ONLAR BENİMLE YAVAŞ YÜRÜDÜ ANCAK HAVA SON GÜNLERE GÖRE SERİN GELDİ BANA BEN ONLARI YARIDA BIRAKIP EVE DÖNDÜM, ZATEN SİTEDE YÜRÜYORLAR. EVDE DUŞUMU ALDIM UZANMAYA ÇALIŞTIM AMA BİZİMKİLER YİNE DURMADNA BİR ŞEYLER SÖYLEDİ, KONUŞTU BENİ UYUKLATMADILAR. TEYZEME KAHVEYE GİTİK GELDİK.
ANNEMİN KENDİ KOMŞULARI İLE GÜNÜ VAMRIŞ ORAYA GİTTİ EVDE KALAN BABANEM KONUŞMAYA BAŞLADI BU SEFER, YANİ YİNE UYUKLAYAMIYORUM. GÖZÜ GÖRMEDİĞİNDEN BELKİDE CANI SIKILDIĞINDAN DURUP BİR ŞEY SORUYOR...

BENDE KALKTIM SİZE SÖZ VERDİĞİM BEBİŞİN CİCİLERİNİ FOTOĞRAFLADIM.
EN ÖNEMLİSİ BUNLARDAN BİRİ A HA DA ŞU KIRMIZI TAM 25 YILLIK:) AMA HİÇ KULLANILMADI, EVCİLİK YAŞIM BİTTİĞİ ZAMANLARDAN HEMEN SONRA KENDİM ÖRMÜŞÜM. ORTAOKULDAYDIM DERSTE ÖRMÜŞÜM. BİR BEBEĞİM OLACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN OLDUĞUNU SANMIYORUM. MUHTEMELEN İHTİMALLER ARASINDA EN KOLAY GÖRÜNEN, KÜÇÜK OLDUĞU ÇABUK BİTECEĞİ İÇİN O GÖRÜNMÜŞTÜR. ANCAK SONRADAN DA KİMSEYE HEDİYE ETMEMİŞİM İŞTE ONU NEDEN YAPMADIM BİLMEM. BELKİ ANNEM VERMEDİ SAKLADI, BELKİ BEN İÇTEN İÇE BİR BEBEK DÜŞÜNDÜM;??? HER NEDENSE ŞİMDİ ORTAYA ÇIKTI BELKİ ŞİMDİKİ BEBEK MODASINA UYGUN DEĞİL. KARDEŞİM, EŞİ KİMSELER BEĞENMEDİ BELKİ AMA, ALLAH İZİN VERİRSE BEN GİYDİRMEYİ PLANLIYORUM YİNEDE..
BUDA BENİM BU DÖNEMDE İLK ÖRDÜĞÜM. ADINADA MAVİ NOEL BABA DEDİĞİM CEKET, HERKES GÜLÜNÇ BULDU, OLSUN, HEM BÖYLE POMPOMLARI VAR HEMİDE DÜĞMELERİ GÜLEN YÜZ:))))))
BUDA EVDEKİ YÜNLERLE ÖRMEYE BAŞLADIĞIM. KOCACIŞ GÖRDÜĞÜNDE AMANIN OĞLUŞUNA RÖPDÜRŞAMDIR ÖRMÜŞSÜN DEDİĞİ:)))
BUDA KARDEŞİMİN BEBEKLİĞİNDEN ANNEMİN SAKLADIĞI BİR CEKETTEN ÇIKARDIĞIM ÖRNEK. ASLI HAZIR VE CEKET BEN TAMITAMAM ÇIKARAMADIM BAKTIM OLMADI YELEK YAPTIM. ARADAKİ KURDELE ORJİNALDE YOKTU BEN EKLEDİM, OLDU:)))
BABANEM YILLAR ÖNCE ÖRMÜŞ BUNU HER YERİ PEMBE İDİ, O KADARDA DEĞİL DEDİM. PEMBELERİ SÖKTÜM. BİR TEK ETEĞİNDE BİR SIRA KALDI SÖKTÜKLERİM YERİNE MAVİ GEÇTİM. PEMBELERİDE ÜZERİNE GEÇEREK HAFİFLETMEYE ÇALIŞTIM.
BUDA BABANEMİN BU DÖNEM ÖRDÜĞÜ ASLINDA MİNİ MİNİCİK İNANILMAZ KÜÇÜK BİR ŞEY:) BU SADE VE BEMBEYAZ...!!!
VEE BİR BEMBEYAZ DAHA, BUNUDA BABANEM DAHA YENİ BİTİRDİ AZ ÖNCE :) BUNUN HERYERİ SİMLİ MEVLÜT İÇİN ÖRDÜ BUNU. BUNUNDA ÖRJİNALİ KARDEŞİMİN BEBEKLİĞİNDEN BİZ BİRAZ DAHA SİMLEDİK AMA:)))
HATTA BEN BUNA BİRDE SİMDEN KRAVAT ÖRMEYİ PLANLIYORUM EĞER BECERİRİSEM BİRDE O HALİNİ GÖSTERİRRİM. YOK BECEREMEZSEM ...
NEYSE İŞTE BİZDEN ÖRÜLEN BEĞENİLMEYEN ŞEYLER BUNLAR

21 Şubat 2010

DÜN, YİNE İZMİR, YİNE KEMERALTI

DÜN ÖĞLEN EVDEN ÇIKTIK BU SEFERKİ KADRO DEĞİŞİK. ELBETTE KOCACIŞ:)) VE ANNEMLE TEYZEM EKLENDİ:))) MEZARLIKBAŞINA BIRAKTIK ARABAYI. TAM GİRİŞTE YOĞURTÇUYA UĞRAYACAKTIK Kİ BAKTIM ANNEMLER HER YERE DALIYOR, AÇMISINIZ DEDİM YOK DEDİLER, O ZAMAN KOCACIŞ SEN BİZİ MOLA YERİNDE BEKLE DEDİM, YOKSA ÇILDIRIRSIN. BU SEFER BEN YENİ YERLER KEŞFETMEDEN BİLDİKLERİMİ GEZDİRE GEZDİRE YÜRÜDÜK. ÖZELLİKLE ANNEM KLASİK KEMERALTI GİRİŞİNDEN GEZMEYİ BİLDİĞİNDEN, KALDI Kİ ONUDA YILLARDIR YAPMAZ:) NEYSE ONA HER YER HER ŞEY YENİ GELDİ ÖZELLİKLE KUMAŞÇILARA, BİNDALLICILARA VE ÇANTACILARA GELİNCE AY KENDİMİ ARABİSTANDA HİSSETTİN HER YER ŞIKIR ŞIKIR, PULLU PAYETLİ DEDİ:))) TEYZEM NİSPETEN BİRAZ DAHA YAKINLARDA GEZMİŞ AMA O KADAR DEĞİL. ŞADIRVANALTI, HİSARÖNÜ KIZLARAĞASI HANI DERKEN EPEY BİR DOLANDIK. ÖZELLİKLE KIZLARAĞASI HANINDA ÇOK VAKİT GEÇİRDİLER. KOCACIŞ AÇLIĞA DAYANMADI BİR ŞEYLER YEMEYE GİTTİKİ, BEN ÇIKIŞTA ANİ BİR ŞEKER DÜŞMESİ İLE BİZİMKİLERİ ÇOK KORKUTTUM. GELDİĞİMİZ YERDE ÇOOOK ESKİ BİR TAŞ FIRINDA PİDE YEMEYİ PLANLAMIŞKEN, KUMRU İÇİ DOMATES PEYNİRE FİT OLDUK MECBUREN, BEKLENMEDEN HEMEN ONU ALDIK, SOGUK SANDİVİÇ MODUNDA HEMEN KAYINVALİDEMİN BİR BAŞKA KİRACISINA OTURDUK, ORAYA OTURDUM Kİ BANA BİR ŞEY OLURSA KOCACIŞLA BULUŞMAK KOLAY OLSUN:))))))) KOCACIŞA GEL DEDİK O GELENE KADAR BİZ ÇAYLA SİMİTLERİMİZİ GÖTÜRDÜK. ÜSTÜNE BEN KURU KAYISI, HATTA MİNİK LOKUMLARDAN BİLE YEDİM. KENDİME GELİNCE FİNCANDA KAHVEMİZİ İÇTİK.KÖŞEBAŞINDA SAZCILAR SÖZCÜLER ÇAILIYORDU. BENDE KENDİME GELMİŞ OLDUĞUMDAN PEK BİR LEZZETLİ GELDİ HEPİMİZE. O SIRADA KOCACIŞ BİZE KATILDI. SONRA SEN OTUR DEDİK, BİZ YENİ TURLARA BAŞLADIK. GEÇERKEN 1 TL YE ANNEM TERLİKLER ALDI EVE MİSAFİRLER İÇİN. SONRA BEBEK EŞYASI SATAN BAŞKA BİR MAĞAZAYA GİRDİK. EŞYALARA, GİYİSİLER BAKTI ANNEMLER. ANNEM BİR ALT AÇMA MİNDERİ ALDI. GERÇİ EVE GELİNCE ÇILDIRMIŞTI, ALT AÇMA MİNDERİ, EMZİRME YASTIĞI,VS... BU NE YA BİZİM ZAMANIMIZDA HİÇ BİRİ YOKTU BUNLARIN DİYE DİYE DURDU AMA:))))))


ORADAN DÖNÜŞE GEÇTİK. DÖNERKEN KURUKAHVE, İŞPORTACIDAN İĞNEYİ İPLİĞE GEÇİREN GEÇİREN ALET, YABANMERSİNİ ALIP HAVRA SOKAĞINA GELDİK. ORADAN BİZ YOĞURT PEYNİR, ZEYTİN, SEBZE ALIŞVERİŞİMİZİ YAPTIK TAM ARABAYA GEÇERKEN YAĞMUR İRİ İRİ ATIŞTIRMAYA BAŞLAMIŞTI.


EVE GELİNCE BEN UZANDIM. AKŞAM KARDEŞİMLE EŞİ GELDİ. BİRAZ LAFLADIK. BİRAZ ALDIKLARIMIZA BAKTILAR, KARDEŞİM ÖRÜLENLERİ BEĞENMEDİ, ERKEK İŞİ ŞEYLER YAPIN BUNLAR SÜSLÜ DEDİ:))) BENDE O BEBEK DEDİM. SONRA ERKEK OLSUN ÖNCE BEBEK:))))))))


SABAH KOCACIŞ YİNE PAZAR YAZISINI YAZIYORDU UYANDIĞIMDA, ONUN KONTROLÜNÜ YAPIP KAHVALTIYA OTURDUK. ANNEM BİZE PİŞİ YAPMIŞTI. HEMENCECİK BİR KAŞIK SIVI YAĞ, BİR YUMURTA, BİR FİNCAN SÜT, BİR KAŞIK KARBONAT, BİR KAŞIK KABARTMA TOZUNU HIZLA MAYALANDIRIP MERDANE İLE AÇIYOR. ONLARI KESİP KIZGIN YAĞDA KIZARTIYOR. ESKİDEN DAHA DOĞRUSU BEN KÜÇÜKKEN BUNLARA ÇAM AĞACI, BALIK ŞEKİLLERİ VERİP KESTİĞİNDEN BEN BALIKLI PİŞİ DİYORUM, AMA KOCACIŞ BUNLARA KARTACA DEDİ. AFİYETLE KAHVALTI YAPTIK. KAHVALTI SONRASI KOCACIŞ ANNESİNE GİTTİ. YİNE BİR HESAPLARI GÖRÜŞMELERİ VAR. GÖRÜMCEM BİR ŞEYLER KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR GİBİ GELİYOR DA, KOCACIŞ HAMİLELİĞİM DOLAYISIYLA PEK BİR ŞEY ANLATMADI BANA SİNRİLENMEYEYİM DİYE...


O GİDİNCE KALAN İŞLER VARDI, DOLAPLARI KURCALADIM, ÇARŞAF, KUMAŞ, DANTEL KURDELE GİB ŞEYLERİMİ ARADIM. BU ARADA NASIL OLDUYSA KANTER İÇİNDE KALDIM BU HAVADA:)) DUŞTAN ÇIKTIM KURULANIRKEN GÖBEĞİM DİKKATİMİ ÇEKTİ. İÇİ DIŞINA ÇIKIYOR YAVAŞ YAVAŞ, KAHVERENGİ ÇİZGİ GÖBEĞİMİN ÜSTÜNDE OLUŞMAYA BAŞLAMIŞ YAVAŞ YAVAŞ. ASIL GARİBİ GÖBEK DELİĞİMİN İÇİNDE DE LEKELER VARMIŞ ŞİMDİ ÇEVRESİNDELER. İLK BAKIŞTA ONLARI MORLUK ZANNEDİP AKLIMI OYNATTIM. SONRA KAHVERENGİMSİ LEKELER OLDUKLARINI FARK ETTİM SANIRIM İÇİNİ İYİ KURULAMADIĞIM İÇİN GÜNEŞLENİRKEN OLUŞAN LEKELER:))) ZATEN BU KIŞI HİÇ BİR SENE OLMADIĞI KADAR ESMER GEÇİRDİM. YAZ SONU RENGİMİ KORUYORUM NEREDEYSE. OYSA HER KIŞ OLDUĞUMDANDA BEYAZ OLURDUM BEN. BEMBEYAZ GEÇİRİRDİM. BAHARA HAVALAR ISININCA GÜNEŞLENMEDEN DAHA RENGİM SARARIR TEKRAR BUĞDAY RENGİ OLURDU. BU KIŞ O BEYAZLAMA DÖNEMİ OLMADI:)) HATTA AZ ÖNCE DEDİM YA GÜNEŞSİZ KAHVERENGİLERİM OLDU:))) BİRDE GÜLÜN BANA GÖBEĞİME ŞÖYLE BİR BAKINCA GÖBEK DELİĞİM ULTRASONRAKİ BEBEK GÖRÜNTÜSÜNÜ ÇAĞRIŞTIRDI BANA:)))))) SANIRIM BAKTIĞIM HER YERDE, DÜŞÜNDÜĞÜM HER ŞEYDE, BEBEK VAR:)))))))))


AA BU ARADA DÜN BEN GEZERKEN HİÇ HAREKET ETMEYEN HATTA BENİ ENDİŞELNDİREM OĞLUM. AKŞAM OTURMAYA BAŞLADIĞIMDA SANIRIM UYANDI, SALLA BENİ DER GİBİ BENİ TEKMELEMEYE BAŞLADI BU SAYADEDE, HEP YANINDA USLU DURDUĞU DAYISI VE EŞİNEDE TEKMELERİNİ GÖSTERDİ.


GEÇEN AKŞAM DR A SON GİTTİĞİMİZDE HEDİYE VERİLEN BİR SETİN CD SİNİ SEYREDİYORDUM. ORADA DİYOR, SUYUN İÇİNDE BEN HAREKET ETTİĞİMDE BEŞİKTE SALLANMA ETKİSİ GİBİ BİR ETKİ İLE BEBEK UYUYORMUŞ. BEN DURUP DİNLENİNCE HAREKET EDİYORMUŞ. BİRDE CD DEKİ ANNE KARNINA BASTIRINCA ORAYA DOKUNMA HİSSİ İLE BEBEĞİN TEPKİ VERDİĞİ GÖSTERİLİYORDU. ŞİMDİ BENDE DİNLENME HALİNDEYKEN DENİYORUM. SANKİ OLUYOR GİBİ. AMA KARNIMA DOKUNAN HERKESLER ÇOK SERT BULDUĞUNDAN BU HAREKETİM HEPSİNİ KORKUTUYOR. HAMİLE KARNI NE KADAR SERT OLUR BİLMİYORUM. BAZI YERLERDE KARINDA SETLEŞMEYİ ERKEN DOĞUM BELİRTİLERİ ARASINDA OKUMUŞ OLSAMDA BENİM HEP BÖYLE. ZATEN AMNİYOSENTEZ SIRASINDA DR DA DOKULARIMIN ÇOK SERT OLDUĞUNDAN BAHSETMİŞTİ. BEN ARTIK DAHA SIK SÜRÜYORUM KREMİMİ YİNEDE. VEEE ARTIK SANDALİYEDE DİK OLARAK OTURMAM OĞLUŞUMUN HİÇÇÇ HOŞUNA GİTMİYOR EN KÖTÜSÜNDEN BEN GERİYE YASLANANA KADAR O KASIKLARIMI TEKMELİYOR:))))))) ÇALIŞIYOR OLSA İDİM NE YAPACAKTIM HİÇ BİLMİYORUM. ŞİMDİ ONUN İSTEDİĞİNİ YAPMAK ZOR DEĞİL TABİİİ O NASIL İSTERSE ÖYLE OTURUYORUZ.


ŞİMDİLİK İKİ TÜR HAREKETİ VAR BENİM HİSSETTİĞİM BİRİNCİSİ VURMALARI, TEKMELEMELERİ, ONLAR GÖRÜLÜYOR, HAFİFLERİ BİLE KARNIMA ELİNİ DAYAYAN TARAFINDNA HİSSEDİYOR. BİRDE BEBEĞİMLE BENİM ARAMDA OLAN, İÇİMDE ANİ BİR DÖNME GİBİ BİR ŞEY YAPIYOR VE O SUYU ANİDEN DALGALANDIRIYOR GİBİ İÇİMDE BİR ŞEY DÖNÜYOR GİBİ HİSSEDİYORUM... BEN HER İKİSİNİDE ÇOK SEVİYORUM.


BABASI HADİ OĞLUM DOLDUR SÜREYİ, ÇALIŞ BÜYÜ GEL ARTIK OYNAYALIM SENİNLE DİYOR. BEN KİMSEYİ BİLMEM BENİM HİÇ ACELEM YOK, BEN HEP BİRLİKTEYİM ONUNLA, O OYNUYOR BENDE ELİMDEN GELDİĞİNCE AKLIMIN ERDİĞİNCE ONUN OYUNLARINA EŞLİK EDİYORUM İŞTE, VEEE BÜYÜK BİR KEYİF ALIYORUM. BEN OĞLUMLA BİRLİKTEYİM SİZ BEKLEYİM DİYORUM HALA, BABASI VE TÜM SABIRSIZLARA:))))

17 Şubat 2010

yoğurtlu köfte

lale abla ister yazmamla, kocacış babanemin yoğurtlu köftesi diyor, biz onu meyaneli köfte olarak biliyoruz aslen rumeli yemeği, ay galiba köftelerin hepsi rumeli kökenli yada rumelide türev alınmış:)))))) bildiğiniz köfte yapılıyor ben içine birde mutlaka sarmısak koyarım. az ekmek, tek yumurta, kimyon karabiber, işte birazda su ekler bildiğiniz köfteyi yapar kızartırım, unu kavurmayla başlanan meyane yapılıyor, yoğurt sulu değilse sulandırıp ama bana kalırsa hiç su eklemeden meyaneye yoğurt ekleniyor ardından kızartılmış köfteler içine eklenip bir süre daha sos kıvamlanana kadar pişirilir, ocaktan alınmadan önce sarımsak eklenir. yani gayet basit ama bence lezzetli, hele birde benim gibi köfteyi mutlaka yoğurtla seviyorsanız, sarımsak vazgeçemediklerinizdense deneyin.
hanlara gelince, illaki hanlar, dükkanlar, evler güzel. ancak izmirde inanılmaz derecede hiç birine bakılmamıştı. bir kaç yıl önce güzelyalı tarafında eksi cumbalı evler yok pahasına gidiyordu. alsancaktakileri barlar adam eder oldu da bir kaç entellektüel oturmaya niyetlendi. ama mezarlıkbaşı, ikiçeşmelik dolaylarındakiler iyice bakımsız durumdalar. ama kemerlatı, hisarönü, hanları nispeten kullanıldığından daha iyi durumda olsada oradakilerinden orijinalliğini görmek çok zor. son dönemde kızlarağası hanı biraz adam edildide çevresi hareketlendi. ancak burada yazladıklarımın hepsini toplayın istanbul dakilerle boy ölçüşemez mukaeseye bile giremez. ama yine de kendince havası olan yerler var tabiiki... kemeraltı eskiden gelen çarşısı izmir in. mesela şimdiki modası alsancak eski yangın yeri. kocacışın dedesi izmir e dönünce kemeraltında esnaflık yapmış. o sırada cumhuriyet döneminde belediye başkanı yangın yerini imara açınca esnafı dolaşıp buradan arsa almaları için yalvarmış neredeyse:)))) işte o imara açılan yangın yeri şimdinin alsancağı. oysa yıllar önce tarlabaşını gezmem gerektiğinde neredeyse tüm bölgenin orjinal dokusunun hiç bozulmadığını görüp çok etilenmiş aynı zamanda da bakımsızlığına şaşmıştımda. ama o kadar çok binanın restarasyonunun ne kadar zor olacağı gerçeğide var. inede sonraki gidişlerimde gelişmeleir görüp biraz umutlanmıştım. ancak o umudu izmir için bir türlü taşıyamadım acıdır ki. bunlar ansiklopedik bilgi değil. eskiler hakkındakiler tamamen kişisel fikrim. diğeleride duyduklarım vee kocamgillerin aile tarihinden kısa bilgiler:))))))))))))
bu günü işe ayırdık. sabah annemle teyzem yürüyüşe çıktı ama ben kahvaltı yapmadığım için onlarla çıkmadım harika bir havada 1 saat yürüyüp geldiler. kahvaltı sonrası teyzeme geçtik kahveye, kahve ve lafladık)) eve gelince annem işe girişti. benim taşındığımdan beri en büyük sorunum çerçaput çeyizim olmuştu. önceki evimdede, bundada... ilk evimde, evin kendi dolapları vardı. sonrasında bir sürü üstü üstüne hurçlarımdan yığın oluştu. tamam da oda dağınık duruyor o düzensizlik beni rahatsız ediyor ama en zoru en alttaki hurçtan bir şey lazım olması durumu. mesela en üstte kullandığım yorgan ve battaniyeler, altında kışlık - yazlık kalkan kıyafetler. onun altında dantel, örtü, vs... durdukları vardı. bu günde onlardan dantelli işli yatak örtülerim, çarşaf takımlarımı, iğne oyası sehpa örtülerini, dantelli havluları:) annem çıkardı. hastaneye götürmek için kullanılmamış polar battaniye, pike çıkarıldı. annem karnın dahada büyüyünce buralara girmen iyice zorlaşacak dedi. onları yıkanıp ütülenmesi işleri var tabikide o iş kolay onlarda bana ihtiyaç yok:)))) evim komik hal almaya hazırlanıyor:))) her yer dantel olacak kısa bir süre için:))))) hiç örtü görmeyen yerlere serilecekler. gerçi zaten vitrin vari bir şeyim olmadığı için yeterince çıkaramadık ama:)))) yinede tepsi örtüsü, su bardağının tabağına örülmüş örtülerden çıkardık. sonra tabiiki toplanacaklar:)))))))) neyse dedim ya bunlar en alttan çıkınca annem hepsini tekrardan düzenledi ve çok yoruldu. akşam yemeğine olanlara kocacış gelince makarna ilave etti, ıspanakla mercimek çorbası hazırdı yedik. yayıldık, annemler odalarına gitmeyince salonda yaprak dökümü izlediler. eee diğer kanallar bizim odadan çıkmayınca ben buraya geldim kocacış uyudu. onlar hala dizi seyrediyorlar onların uykusu gelince ben dizimax seyrederim. annemlerin neden odalarındaki tv yi seyretmeyip bizi bu yerli dizilere mahkum etmeye çalıştıklarını bir anlasam. ama bu gün o kadar yoruldu ki sesimiz çıkmadı.
evi komikleştirme çabalarına ek yeni bir şey yapacak halimiz kalmadı.
yarın için plan yapmışmıydık, aslında bu sabah, yarın sabah için halama gitmeyi düşünmüştük. kayınvalidesi de onlarla oturuyorduki bu yaz alzaimer başladı, oldukçada hızlı ilerledi, şimdilerde çok zor günler geçiriyorlar. onları bir görmeye gitmeyi düşündük... bakalım sabah ola hayır ola:)) şimdi oğluşumun tekme saatleri geliyor ben buradan çekilip onu seyretmeyi ve dinlemeyi planlıyorum...

PAZARTESİLERİ ES GEÇMEK MÜMKÜN MÜ?

KENDİMCE TAKVİMLERDEN PAZARTESİYİ SİLMEK MÜMKÜN MÜ?

LÜTFEN MÜMKÜN OLSUN ÇÜNKÜ YİNE BİR PAZARTESİ VE YİNE BİR BAŞ AĞRISI İNANILIR GİBİ DEĞİL BEN ÇALIŞIRKEN BİLE PAZARTESİ BU KADAR SENDROMLU GEÇMİYORDU. GERÇİ HALA PAZARTESİLERİ SEVMİYORUM AMA BU KADARDA DEĞİLDİR AMA DEMİ...

NEYSE CUMA GECESİ HERKESCİKLER YATMIŞTI BEN BİRAZ OTURDUMKİ TV YAYINI TAKILMAYA BAŞLADI. KIRSALDA YAŞAYAN BİZLER İÇİN UYDU YAYINI BİLMEM NE YAYINI FALAN MARTAVAL HAVA KOŞULLARI ELVERİŞLİ DEĞİLSE... UZUN LAFIN KISASI, FIRTINA ÇIKTI Kİ NE FIRTINA... CUMARTESİ SABAHINA ZORLA UYANDIK. ZORLA ÇÜNKÜ EVİN HER YERİ AÇIK VE YAKINDA BİNA BİLE YOKKEN EVDE LAMBASIZ BİR ŞEY GÖRÜLMEYECEK KADAR KARANLIKTI HER YER. YANİ SABAH OLDU DİYEMEDİK SAATE BAKMADAN. MANZARALI VE SABAH GÜNEŞİ ALAN MUTFAĞIMDA AMPUL IŞIĞINDA KAHVALTI YAPTIK Kİ, SABAH KAHVESİNDE ARTIK GÖRÜNTÜ TAMAMEN GİTTİ, GÖZ GÖZÜ GÖRMEZ BİR YAĞMUR BAŞLAMIŞTI Kİ CAMLARI DÖVEN ÇILGIN BİR DOLUYA ÇEVİRDİ ŞAKA GİBİ BİR ANDA LEBLEBİ TANESİNDEN BÜYÜK DOLULAR YAĞMAYA BAŞLADI PENCEREDEN SEYRETTİK. BEN BİR A CAMLARDAN BİRİNİ KIRACAK KESİN DEDİM. O SIRADA OTOPARKIN DUVARLARI DİBİNDE FIRTINA İLE BİRİKEN DOLU TANELERİ BEMBEYAZ GÖRÜNMEYE BAŞLADILAR. BİZDE TAM GEZME PROGRAMI YAPIYORDUK. ANNEM YOKTU ZATEN, BABANEMİ YİĞENİNE BIRAKIP BİZ KEMERALTI YAPACAKTIK. BABANEM YOK ARTIK BU HAVADA NE GEZMESİ DEDİ. BİZDE ARABA SU ALMIYOR EE YİĞENİNİN EVİDE ALMIYOR DEDİK:))))))))) TAMAM AMA ARABAYA BİNERKEN İNSAN SIRILSIKLAM OLUR DESEDE BİZ DİNLEMEDİK. HAZIRLANDIK. TAM HAZIRLANDIK YAĞIŞ DURDU. BİZDE BİNDİK ARABAYA YOLA ÇIKTIK BABANEMİN DULARI İLE. KARŞIYAKA YA BİZ VARDIĞIMIZDA HAVA GÜNEŞLENİYORDU. BABANEMİ BIRAKTIK BİZ MEZARLIK BAŞI YAPTIK. OTOPARKA ARABAYI PARK ETTİK Kİ BİRDEN MANZARA BENİ ÇEKTİ; YILLARDIR GİDERİM KEMERALTINA, MEZARLIKBAŞINA O KADAR İSTEDİM AMA KAZI ÇALIŞMALARINDA SONRA BİR TÜRLÜ İKİ DİREK DIŞINDA GÖRMEDİĞİM AGORAYI GÖRÜYOR OTOPARK MANZARAMIZ. O ÇEVREDE YIKIM YAPILIYOR ALTTAN ÇARŞI ÇIKARILIYOR. BİRDE O BÖLGE NÜFUS KÜTÜĞÜMÜZÜN KAYITLI OLDUĞU YER HA::)))) KOCACIŞADA HADİ BEN YENİ GELDİM KÜTÜĞE AMA YA SİZ DEDİM GÜLDÜK BİRLİKTE:)))))))) KENDİSİ ORADA DOĞMAMIŞ AMA DEDELERİ ORALARIN ÜSTÜNDE NAMAZGAH TA OTURMUŞ YILLARCA, İSTNBUL DA SARAY DAĞILIPTA İZMİRE GELDİĞİNDE, İZMİR ORALARDAYMIŞ... SONRA ONLAR YENİ İZMİR E GEÇMİŞ AMA KÜTÜKLERİNİ HİÇ ALMAMIŞLAR GEREKMEMİŞTE... AY NEYSE AİLE TARİHİ YETER IŞIK TERS OLSADA BEN HEMEN BİR KARE ÇEKTİM, O SIRADA GÖREMEDİM AMA ÇIKMIŞ BİR BİRŞEYLER. BENDE KLASİK İZMİR MANZARALARI DIŞINDA BUNUDA PAYLAŞMAK İSTEDİM SİZLERLE...
ASLINDA ÇEVRESİNDE VE KENDİSİNDE YAPILACAK DAHA ÇOK İŞ VAR. YA ESKİ BİNALAR, YA YIKIK BİNALAR YADA AÇILMIŞ ALANLARDA OTOPARK DURUMUNDA HALA... ASLINDA BÖYLE YAKIN TARİHİ YANSITAN YAŞANMIŞ YERLER BENİ ESKİ TARİHTEN ÇOK DAHA FAZLA ETKİLER. BEN YARISI YIKILMIŞ BİNALARA, BOŞ ESKİ EVLERE DAHA DUYGUSAL YAKLAŞIYORUM. BURADA GÖRÜLMEYEN YAKIN ÇEVREDE O KADAR ÇOK Kİ, ESKİ CUMBALI EVLERDEN, BİNALARDAN....
OTOPARKTAN ÇIKIP KLASİK GÜL KEBAB YAPTIK. ORADAN DOLANDIK. BENİM YÜNCÜME UĞRADIK. HAVLU GİBİ PÜRÇÜKLÜ 5 TANESİ 1,5 TL YA BİR SÜRÜ RENK ALDIM. NE YAĞACAĞIMI PLANLAMADIM ALIRKEN:(
ORADAN KAYINVALİDEMİN KİRACILARINDAN BİRİNE UĞRADIK BİRER KAHVE İÇTİK Kİ KOCACIŞ SOHPETE DALDI BEN KALKTIM KIZLARAĞASI HANINA GİTTİM. SON GİTTİĞİMDE DEĞERLİ TAŞLARLA ALAKALI ÜST KATI GEZMİŞTİM BU SEFER ALTTA ŞAL FALAN BAKTIM PEK BİR ŞEY BEĞENMEDİM. SONRA HARİKA ELBESELER BULDUM İNCE KADİFE ÜSTÜ BONCUK İŞLİ. AMA BANA GÖRE BEDENİ YOKTUR DEDİM. GÖREVLİ KIZ HER BEDENİ VAR DEYİNCE MANTOMUN ÖNÜNÜ AÇTIM GÜLDÜ:)))) DEMEKKİ HALA DURUMU KURTARACAK DURUMDAYIM. DÖNÜNCE KOCACIŞA HALA ABD DE DOĞUM YAPMA ŞANSIM VAR DEDİM, UÇAĞA KİMSE BİR ŞEY SORMADAN BİNEBİLİRİM:)))))))
SONRA BİR BEBEK ÜRÜNLERİ MAĞAZASINA GİRDİM AMA HAFTA SONU HATALI BİR SEÇİM GİBİ GELDİ, ÇÜNKÜ ÇOK KALABALIKTI, PEK BİR ŞEY BAKAMADIM. YİNEDE BİR DOLANDIM. ORADAN GİDİP KOCACIŞI ALDIM. EVİN İHTİYAÇLARINDAN, PEYNİR, KAYMAK, ÇEREZ FALAN ALIŞVERİŞİ DERKEN ARABAYA KENDİMİZİ ZOR ATTIK. BABANEYİ ALDIK, EVİMİZE DÖNDÜK. DÖNER DÖNMEZ BEN UYUMUŞUM HEMEN. BU GEZMELERİN EN ÇOK BU TARAFINI SEVİYORUM:)))))))) EVE DÖNÜP UYUMAK VE O SIRADA KİMSENİN BENDEN BİR ŞEY BEKLEMEMESİ, İSTEMEMESİ... TAM KEYİF YAPABİLMEK YANİ:))) UYANINCA KOCACIŞIN BABANESİNİN KLASİK YOĞURTLU KÖFTESİNİ YAPMAYI DENEDİK. İLK DENEME TAM BAŞARILI OLMADI. KOCACIŞ YOĞURTU FAZLA SULANDIRDI, DEDİM DE AMA DİNLEMEDİ. AMA LEZZETİ HİÇDE FENA DEĞİLDİ. HOŞ UYUMADAN ÇIKARDIĞIM, ÖNCE HAZIRLANIP DONDURULMUŞ, KÖFTELERLE YAPTIK:) BU DERİNDONDURUCU EN ÇOK BÖYLE ZAMANLARDA İŞİME YARIYOR YA O NEDENLE VAKTİM VE HALİM OLUNCA KALDIRILACAK BİR ŞEYLER YAPIYORUM....
PAZAR GÜNÜ CUMARTESİYE İNAT BÜTÜN GÜN EVDE YAYILDIK. KOCACIŞ YİNE YAZISINI HAZIRLADI, BEN KONTROL ETTİM, TV SEYRETTİK, SOHPET ETTİK...
DÜN KAFAMI ZOR KALDIRDIM HATTA DÜN AKŞAM AĞRIDAN ZOR UYUDUM. AMA BU GÜN ÇIKTIM. BİRAZ İŞ BİRAZ GEZME YAPTIK TEYZEMLE. YARIN EŞİNİN DOĞUM GÜNÜ İÇİN O ALIŞVEİRŞ YAPTI, BEN ONUNLA DOLANIP YÜRÜDÜM. HAVA HARİKAYDI, HATTA BANA ÇOK SICAK GELDİ. TEYZEM GÜLDÜ BU SANA HİÇ BEZEMEDİ DAHA KIŞ SEN YANDIM DİYORSUN, NEDE OLSA TEMMUZDA BENİ HIRKALI GÖRMEYE ALIŞIK OLUNCA KIŞ ORTASINDA OFF DEYİNCE GÜLDÜ:))))) SONRA BABANEMİN KIRILAN DİŞ PROTEZİNİ TAMİRDEN ALMAYA GİDİP EVE DÖNDÜM.
HA BU ARADA SİZE ŞEKER DİYETİMİ İKİ KERE KIRDIĞIMI SÖYLEMEDİM DEMİ.
ÖZÜR DİLERİM OĞLUM, YAPMAK İSTEMEDİM AMA DAYANAMADIM, BENİ AFFET BİR KERE YARIM PİŞMENİYE, BİR KEREDE BİR ISIRIK ÇİKOLATA YEDİM. YARIM PİŞENİYE 160, BİR LOKMA ÇİKOLATA İSE 144 DE NEDEN OLDU. YEDİM AMA ÇOK ÜZÜLDÜM VİCDAN AZABI YANİ... KENDİM İÇİN OLSA HİÇ BİR TEHLİKE YOKTA, BEBEK İÇİN KORKUYORUM... YAPMAMALIYIM AMA CANIM ÇEKTİ İŞTE...
EVDEN BU CANIM ÇEKTİKLERİNİ YOK ETMEK GEREK AMA BENDEN BAŞKA YAŞAYANLARDA VAR,
BAL KONUSU VAR BİRDE, SABAH KAHVALTISINDA BİR MİKTAR TÜKETİNCE LİMİTLER DAHİLİNDE AMA NORMALDEN FAZLA ÇIKIYOR. KORKULACAK BİR ŞEY OLMASADA BEN ENDİŞELENİYORUM... ALLAHIM DİLERİM BİR ŞEY OLMAZ. GERÇİ BENDEN ÇOK YÜKSEK SEKERLE VE DİYET YAPMADAN NORMAL DOĞUM YAPANLAR KONUŞTUKÇA BEN ŞOK ŞOK OLUYORUM AMA... KÖTÜ ÖRNEK EMSAL OLUŞTURMAZ DİYEREK GERİ DÖNÜYORUM BU FİKİRLERDEN....
AY NE UZATTIM DEMİ, TAMAM ŞİMDİLİK KESTİM...
ZATEN UYKUMDA GELDİ...

12 Şubat 2010

GÖBEK

HANİ DERLER YA GÖBEKMİ BEBEK Mİ DİYE, VALLA BU SEFERKİ BEBEK:))))))))
AMA ESKİDENDE HANİ GÖBEKSİZ DEĞİLDİM. "0" BEDEN OLDUĞUM DÖNEMLERDE BİLE İLLAKİ BİR GÖBEĞİM OLDU.ÇOK DEĞİL AMA İÇİNE GÖÇMÜŞ OLMADI HİÇ. SONRASINDADA ALDIĞIM KİLOLARLA ORANTILI OLARAK GÖBEĞİM OLDU. BU YAZ EN BÜYÜK HANDİKAĞIM BİKİNİDEN HAFİFÇEDE OLSA TAŞMASI OLUYORDU. LAF ARAMIZDA HELEKİ TATİLİN SONUNDA ARTAN GAZSAL SORUNLARLA BU DAHADA BETER HAL ALIYORDU. AMA DEDİM YA ZATEN İLLAKİ OLDU HEP. ÖNCEDENDE BAHSETMİŞTİM BELİ AÇIKTA BIRAKAN KIYAFETLERİ SEVEN BİR KOCACIŞLA PEK SEVİMLİ BİR DURUM DEĞİLDİ TABİİKİ.
AMMA İLLAKİ DE ŞİMDİKİ KADAR GÖBEĞE HİÇÇÇ SAHİP OLMADIM. HANİ HALA AYAKLARIMI GÖREBİLİYORUM DA, YER EĞİLEBİLİYORUM DA, DÜŞENİ ALABİLİYORUM. YİNEDE BANA BAKINCA İLK FARK EDİLEN YERİM GÖBEĞİM. YANİ O KADAR... AMA ÖNCEDEN HER NE YAPSAMDA ERİTEBİLSEM DEDİĞİM, HOŞLANMADIĞIMIZ GÖBEĞİMDEN SONRA, ŞİMDİ BÜYÜYEN KOCAMAN OLAN GÖBEĞİM TAPTIĞIM TEK YERİM OLDU VE DAHADA BÜYÜMESİ İÇİN BEKLİYORUM. BEKLİYORUM ÇÜNKÜ ORADA OĞLUŞUM VAR. O BÜYÜDÜKÇE BÜYÜYOR GÖBEĞİM VE BEN ÇOK BÜYÜSÜN İSTİYORUM OĞLUŞUM. O NEDENLEDE HER GÜN BÜYÜYEN GÖBEĞİME HAYRANLIKLA BAKIYORUM. BAKTIKÇADA SU YATAĞI GİBİ HAREKETLENMESİNİ SEYREDİYORUM. ASLINDA ÇOKDA KOMİK. OTUDUĞUM YERDE SIRTIMA YASLADIĞIMDA KIPIRDAYAN, HAREKETLENEN BEBEĞİM KARNIMIN SU YAĞAĞI GİBİ HAREKET ETMESİNE NEDEN OLUYOR. YENİ KEŞFETTİĞİM HER ŞEY GİBİ BUDA ENİ YİNE TEBBESSÜM ETTİRİYOR. HATTA GÜLDÜRÜYOR..
ANCAK BÜYÜYEN GÖBEĞİMLE KOCACIŞIMI BİR ENDİŞE ALIYOR. ÖNCELİKLE KORKUYOR. HER TÜRLÜ AKSİLİKTEN KORKUYOR. SONRASINDA DA ANİDEN BU HIZLA BÜYÜMESİNDEN DOLAYI İLERLEYEN AYLARDA TAŞIYAMAMDANİ YADA ÇOK BÜYÜK OLMASINDAN DOLAYI OLABİLECEK SORUNLARDAN KORKUYOR. BİRDE ARADA OĞLUŞUNA ÇIKIŞIYOR SENNE YAPIYORSUN BÖYLE ANNENE, GÖBEĞİNİ KOCAMAN YAĞTIN, DİKKAT ET ONA SANA LAZIM AMA DAHA BANADA LAZIM DİYE, TABİKİ ŞAKACIKTAN. ASLINDA İŞİN İÇİNDE BİRDE BU GECE ÖĞRENDİĞİM SABIRSIZLIK VAR. KOCACIŞ MEĞERSEM OĞLUŞUNA BİR AN ÖNCE KAVUŞMAK İSTİYORMUŞ:)))))))) ÇOK ŞAŞIRDIM. EN ÇOK ANNELERİN İSEDİĞİNİ DUYDUĞUM BU BEKLENTİYİ DAHA BEN YAŞAMADAN KOCACIŞIN YAŞAMASINA ŞAŞIRDIM. BEN SADECE BEBEĞİMLE BENİM ARAMDA YAŞANAN BU DÖNEMİ DOYASIYA HATTA DAHA UZUN YAŞAMAK İSTİYORUM. BANA SANKİ ONA BİR DAHA HİÇ BU KADAR SAHİP OLAMAYACAKMIŞIM GİBİ GELİYOR. SANKİ BİR DAHA HİÇ BU KADAR GÜVENLİ BİR ORTAM SAĞLAYAMAYACAKMIŞIM GİBİ GELİYOR. YANİ BEN KLASİK OLARAK HEMEN DOĞSUN BU HAMİLELİK BİTSİN FALAN İSTEMİYORUM. BEN ARAMZIDAKİİLİŞKİDEN ÇOK MEMNUNUM, DEVAM EDEBİLİR:)))

8 Şubat 2010

hafta başlamış

bu gün pazartesiymiş, hafta başlamış bana ne...
okullar açılmış, dışarıda yağmur varmış bane ne...
ay böyleside biraz garip demi?
tamam ev hanımlığını istemiştim, hatta özlemiştim. ama planladığımda bu değildi.
şimdi evimin penceresinin bana getirdiği mevsimsel manzaralarla, tv ve kitaplarla kaldı hayatım.
mesela dün gece ertelediğim avusturalya filmini bu gün seyrettim. uzun ama seyredilebilir bir film. uyukladım yine. yedim içtim. yemeklik pek bir şey de yapamıyorum. abur cuburlarda diyete girdi. bol bol meyve tüketiyorum. teyzem gelmese kapı çalmıyor neredeyse. bu günun en hareketli anları yönetimin sularla ilgili kontroller için zili çalması oldu.
ben ev hanımlığını biraz daha aktif düşünmüştüm...
neyse şikayetçi değilim. sadece yaşadıklarımı yazmak istedim. kimbilir havalar biraz değişince belki benim hayatımda hareketlenir. belki...
bu günün en büyük olayı benim için oğluşumun tekmelerini görmüş olmam oldu. tv seyrederken film müzikleirnde tekme atmaya başladı ve ben karnımda bri hareket görür gibi oldum. ilgimi karnıma yöneltince bebişimn tekmelerinin seyrine daldım. bol kahkaha attım. seyretmek çok zevkliydi... sıkıntılarım o andan itibaren keyfe döndü... iyiki hamile kalmışım, iyiki bunları yaşıyorum... varsın evde kalayım oldum...

şimdide "bugün aslında dündü" yü seyrediyorum. keyifli bir komedi.

7 Şubat 2010

ASLINDA 25

RESMİ OLARAK HAMİLELİĞİM 25. HAFTASININ ORTASINDA. AMA BİLİNEN VE BEBEĞİN BÜYÜKLÜĞÜ GEREĞİ 26. HAFTANIN ORTASINDA...
VE BU HAFTA HAMİLELİĞİMİN BAŞINDAKİ GİBİ GÜNDÜZ UYKULARIM BAŞLADI :)))
DÜN BANYO YAPTIM, BÜYÜKKK BİR ÇABA İLE AYAK TIRNAKLARIMINLA UĞRAŞTIM ONLARI BOYADIM FALAN. ARTIK BU KÜÇÜMSENEN, LAFI BİLE EDİLMEYEN ŞEY ŞİMDİLERDE BENİM İÇİN BÜYÜK BİR İŞ OLMAYA BAŞLADI:))) YORULDUM. UZANMIŞIM UYUDUM. ŞEKER ÖLÇÜM SAATİM GELMESE KALKMAZ EPEYCE UYURDUMDA İYİKİ KALMIŞIM ŞEKERİM ÇOK DÜŞMÜŞ. SONRASINDA EPEY BİR ŞEY YEDİM. AKŞAM YEMEĞİNDEN ÖNCE YİNE KISACIK ŞEKERLEME YAPTIM. AKŞAMDA LALE ABLA GİBİ KOCACIŞIN AÇTIĞI TARİHİN ARKA SAYFALARINDA SIZMIŞIM, ARTIK HATIRLAMIYORUM... GECELERİ O KADAR DELİKSİZ UYUMUYORUM AMA NEDENSE?
BU SABAH KALKINCA GECELİK SABAHLIK MODUNDA KALDIM EPEYCE. PAZAR SABAHI PİSİKOLOJİMİ BOZMUYORUM ÇALIŞMIYORDA OLSAM. SONRA KOCACIŞ YAZISINI BİTİNCEYE KADAR ANNEMLERLE ARKA ODADA LAFLADIM. KOCACIŞ YAZISINI GÖNDERMEDEN KLASİK SON KONTROLÜ BEN YAPTIM VE TV KARŞISINA GEÇTİK. HİTLER YAŞASAYDI DİYE BİR FİLM VARDI ONA TAKILDIK. O BİTİNCE DIŞARI ÇIKTIK. BİZ ÇIKARKEN EVİN ÖNÜNDE İNCE İNCE YAĞMUR VARDI. UZUN SÜREDİR GİTMEDİĞİMİZ KARDEŞİME UĞRADIK, BİR KAHVE İÇTİK BİR İKİ LAFLADIK KALKTIK. KARDEŞİM TİPİK OLARAK TVDE FUTBOL MAÇLARINA TAKILMIŞTI. KOCACIŞ ÖNCE GAZETE OKUDU, MAÇ BİTİNCE Kİ KARDEŞİM BULABİLDİĞİ TÜM MAÇLARI SEYREDER. BİRAZ LAFLANDI O KADAR:))))) ALIŞVERİŞ İÇİN MARKETE UĞRAYACAKTIK Kİ, ÇOK KALABALIK OLDUĞU İÇİN VAZGEÇTİK. EVE GELİRKEN YAĞMUR İYİCE ARTMIŞTI. AMA BİZİM EVİN BULUNDUĞU YERDE BİR ŞEY VAR, YİNE İNCE İNCE YAĞIYORDU:)) BİZİM EVDE ÇOK NADİR SAĞNAK YAĞMUR OLUR NEDENSE? TEYZEMDE BENDE BUNA ÇOK ŞAŞARIZ. ŞEHİRDE SEL SEYLAP OLUR, ELEKTRİKLER KESİLİR BİZİM BURASI KURUDUR:)))))))) BEN BUNU YAZARKEN CAMLARA BİR KAÇ DAKİKALIĞINA ÇILGIN YAĞMUR DAMLALARI HIZLA VURMAYA BAŞLADI. BÜYÜYÜMÜ BOZDUMKİ YAZARAK:))))))))
NEYSE EVE GELİNDE ÜZERİMİ DEĞİŞTİRDİM, UZANDIM VEEE SÖZDE FİLM SEYREDERKEN UYUMUŞUM YİNE. YEMEK İÇİN KALKTIM. YEMEKTE KEREVİZ SAPLI, MANTAR SOSLU MAKARNA YAPTI KOCACIŞ. HARİKADA YAPMIŞ HANİ, ELLERİNE SAĞLIK:))) ŞİMDİ O STAR WARS I SERİSİNDEN BİRİNİ SEYREDİYOR. ANNEMLERİ HİÇÇÇ AÇMADI ONLAR ODALARINA KAÇTILAR BABANEM RADYOTERE DAYANDI UZANIYOR. ANNEM BEBEK BATTANİYELERDEN BİRİNİN KENARLARINI YAPIYOR.
BENDE ASLIDNA BU GECE AVUSTRALYA FİLMİNİ SEYREDECEKTİM. SONRA BAKTIM KOCACIŞ DAHİL KİMSEYİ AÇMAYINCA, YARIN ÖĞLENDE TEKRARI VARMIŞ, YARINA BIRAKTIM BU YAZIYI YAZAYIM KİTABIMA DÖNERİM. MUTLAKA OKUYORUM AMA AZAR AZAR DEDİM YA UYKU MODUM GERİ DÖNDÜ, HELE OKURKEN UYUKLAMAK ÇOK KOLAY OLUYOR:))))))
YANLIZ İKİ GÜNDÜR KARNIMDA BİR GARİP HİS VAR. ÇOK BOL RAHAT ŞEYLERDE GİYMİŞ OLSAM SANKİ BİR ŞEY KARNIMI SIKIYORMUŞ GİBİ BİR ŞEY HİSSEDİYORUM. NEYSEKİ HAREKET EDİYORDA ARTIK KORKULARIM ESKİSİ GİBİ OLMUYOR. BU GÜN DAYISINA HAREKETLERİNİ GÖSTERMEYE ÇALIŞTIK AMA DR DA HER TARAFLARINI AÇIP GÖSTEREN OĞLUŞ, BU GÜN PEK BİR NAZLIYDI DAYISINDAKİ SÜRE BOYUNCA HİÇÇÇ KIPIRDAMADI. TAM ÇIKTIK ARABAYA BİNDİK BAŞLADI TEKMELEMEYE:)))
KARAR VEREMEDİK BU OĞLAN ÇOKMU EDEPSİZ OLACAK, PEK Mİ NAZLI OLACAK:)))
BEN HEP GECE YARISINA YAKIN OYNAMAYA BAŞLADIĞINDAN GECELERİ BİZİ HİZZAYA DİZECEK DİYORUM AMA DR O HİÇ BELLİ OLMAZ DEDİ... DAYISIDA ZATEN KIYAMADI AMAN BIRAKIN UYUYORDUR RAHATSIZ OLMASIN DEDİ:)))))
AMAN SEN RAHATSIZ OLMA OĞLUŞUM... :)))))
BU ARADA GÖBEĞİM KOCAMAN OLDU. YILBAŞINDA HAMİLE OLDUĞUM DOĞRU DÜRÜST BELLİ DEĞİLDİ. O GECE GİYDİĞİM PANTOLONU GECE BOYU DÜŞMESİN DİYE ÇEKİŞTİRMEK DURUMUNDAYDIM. ŞİMDİLERDE İSE SANIRIM DAR GELECEK. VEE GÖBEĞİMİ GÖRMEMEK MÜMKÜN DEĞİL. ANNEM SÜREKLİ HAMİLELİKTE GİYDİKLERİMİ ELEŞTİRİYOR. BENİM VÜCUT HATLARINI BELLİ EDEN ŞEYLER GİYMEMDEN HOŞLANMIYOR. BENDE HALA HAMİLE KIYAFETLERİNİ SEVMİYORUM. İNATLAŞMA GİBİ, HİÇ BİR ZAMAN HOŞLANMADIM VE KADINLARIN HAMİLEYKEN GÖBEKLERİNİ SAKLAMALARINI ANLAMADIM. ANNEME GÖREDE GÖSTERMEK ÇOK GARİP... VALLA ANNEMİN KIZIYIM, GÖREN KARDEŞ GİBİ OLDUĞUMUZU VEE ÇOK BENZEDİĞİMİZİ SÖYLÜYOR YOKSA TEST YAPMAK GEREK DEMİ:)))))))))) NEREDEYSE HİÇ BİR KONUDA BAKIŞ AÇIMIZ, ZEVKLERİMİZ UYUŞMUYOR. BUDA BUNLARDAN BİRİ. GEÇENLERDE DOĞUM İÇİN BANA 4 TANE GECELİK ALDIK. BEN HALA NORMALDEDE GİYİLEBİLCEK TİPTE OLANLARA BAKARKEN. O ROBADAN BÜZGÜLÜ, EMZİRME YIRTMACI OLANLARA BAKIYORDU. ŞİMDİ BÜYÜK BEDEN YAKADAN AÇILAN AMA YIRTMACI, ROBASI, BÜZGÜSÜ OLMAYANLARDAN ALDIM. ANNEM MEMNUN OLMADI AMA EN AZINDAN BİR ŞEYLER BEĞENDİĞİM VE ÖZELLİKLE SIRF BEĞENMEDİĞİMDEN DOLAYI, HASTANEYE ESKİLERLE GİTMEYECEĞİM İÇİN RAHATLADI. ANNEMLE NE KADARDA UYUŞMUYOR OLSAKTA, BAZI KONULARDA UYUŞUYORUZDA GALİBA YA. GİTTİĞİMİZ BİR HASTA ZİYARETİNDE, HASTA HASTANEYE GELEN GECELİKLERİNDEN YENİYİ DEĞİLDE, ÖZELLİKLE ESKİYİ, HEMDE PEYCE ESKİYİ GİYMEYE ÇALIŞAN BİR HASTAYI YADIRGAMADA FİKRİMİZ AYNIYDI. DAYIMIN HANIMI İSE, DOĞUMA GİRERKEN GECELİĞİNİ MUTLAKA İLK KEZ GİYERMİŞ. HATTA DAYIMIN KIZIDA O GÜN GİYDİM GELİNCE PARÇALIM ATTIM DİYE ANLAYINCA SADECE ANNEMLE DEĞİL DAHA GENİŞ BİR SINIRLARI KAPSADIĞINI ANLADIK BU TİKİMİZİN.
BU GÜN HASTANE İÇİN NEVRESİM, PİKE, TAKIMLARIMA BAKINDIK. AÇILMAMIŞ PAKETLERE, YADA AÇILMIŞ YIKANMIŞ AMA KULLANILMAMIŞ OLANLARA BAKINDIK. NEVRESİM YERİNE ÇARŞAF, YASTIK, PİKELİ BİR TAKIMLA YANINDA POLAR BATTANİYE GÖTÜRMEYE KARAR VERDİK ŞİMDİLİK. OPERASYONDAN ÇIKINCA HER MEVSİMDE ÜŞÜME İHTİMALİNE KARŞI POLAR BULUNSUN DEDİK. 29 MAYISA KÜRTAJDAN ÇIKTIĞIMDA TİTREMİŞTİM. AMA KIŞDA OLSA HASTANELER ÇOKDA SICAK OLABİLECEĞİ İÇİN PİKE DE OLSUN DEDİK. TABİİ BUNLAR ÖN TURLAR. KESİN KARAR İÇİN ZAMANIM VAR DAHA...
BİRAZ HAZIRLIK, BİRAZ YAYILMACALI GÜNLERİM GEÇİYOR.
ANNENEM DÜN ANNEME ORADA NE YAPIYORSUNUZ, SIKILMIYORMUSUNUZ? DİYE SORMUŞ. ANNEMDE VALLA BEBEK ONADI, BEBEK UYUDU, ONU DİKELİM, BUNU ÖRELİM, BUNU ALMAYI UNUTMAYALIM, AA BEBEK TEKME ATTI DERKEN GEÇİYOR GÜNLER DEMİŞ. AYNEN ÖYLE... HELE BEN SÜRKELİ ELİM GÖBEĞİMDE ONU DÜŞÜNÜYORUM... DUA EDİYORUM...

4 Şubat 2010

GÖRÜŞME SONRASI

DR KONTROLUNDEN ÇIKTIKTAN SONRA, FORUM BORNOVA YAPTIK ANNEM TORUNU İÇİN BİR KAÇ ŞEY ALDI. ASLINDA BİZ MOTHER&CARE e BASİC ÜRÜNLERİ İÇİN GİTMİŞTİK. ANCAK ONLARDA İNDİRİM BİTMİŞ. YİNEDE BİR SET ALDI, AMA ONUN YANINA ALMAYI PLANLADIĞI DİĞER BASİC ÜRÜNLER YERİNE DAHA RENKLİ ŞEYLER BAKTI. CİDDİ İNDİRİMDE ŞEYLER VARDI. BENDE ONLARA BAKALIM DEDİM. RENK RENK TULUMLAR ALDIK, PİJAMA ALTI YERİNE EŞOFMAN ALTI ALDIK. BİR TANE EŞOFMAN ÜSTÜ ALDIK. FUTBOLLA İLGİLİ ALINAN TULUMLARI DAYISI GÖRMESİN. HELE SARI LACİVERT OLDUĞUNU:))))) NEDE OLSA FENERBAHÇELİ VE ESKİ BİR FUTBOLCU:) YANİ ANNEANNESİ DAYISINADA CEST YAPTI:) ÜZERİNDE FOTBOLDAN HOŞLANIYORUM VE KÜÇÜK FUTBOLYILDIZI YAZILI TULUMLARDA ALDI:)
EE BİRDE ÖRDÜKLERİMİZ VAR; BABANEM HARİKA VEEE MİNİCİK BİR BEYAZ CEKET ÖRDÜ, ANNEMDE ÖRDÜ BİR TANE BEYAZ, EE BENDE MAVİ ÖRDÜM DEMİŞTİM, HANİ NOEL BABA ELBİSESİ GİBİ:) BABANEM ELİNDEKİNİ YENİ BİTİRDİ YARIN FALAN BAŞKA BAŞLAR SANIRIM. TAMAM TAMAM ANLADIM FOTOĞRAFLARI İSTEDİNİZ... ANLADIM GELİYORLAR...
ŞİMDİ BAŞKA ŞEY ALMAYI PLANLAMIYORUM. ELBETTE YIKAMA KUVETİ, YATAĞI VB... VAR AMA GİYECEK KISMI BU KADAR HERKES DE ÇOK ALMA DEDİ ZATEN, KİLOSU NEYİ BELLİ OLSUN HELE, SAĞ SALİM DOĞSUN DEMİ AMA:)
BUGÜN ÇANAKKALEDEN DAYIMIN KIZI GELDİ 8 YAŞINDA KIZI İLE. DAHA DOĞRUSU ANNESİNE GELDİLER GEÇEN HAFTA SONU, BU GÜNDE HEP BİRLİKTE BANA GELDİLER. HARİKA, KEYİFLİ BİR ÖĞLEDEN SONRA GEÇİRDİK. ASLINDA DOYAMADAN AYRILDIK. ÇANAKKALEDE OTURDUĞU, KIZIDA OKULA GİTTİĞİ İÇİN ARTIK ESKİSİ KADAR SIK GELEMEDİĞİNDEN ÖZLEMİŞİZ. KIZINI SEVDİK, ONUNLA LAFLADIK KISACA DEDİM YA KEYİFLİYDİ. ANNEM ISPANAKLI BÖREK YAPTI, BEN KEK, KURABİYE YAPMIŞTIM ÖNCEDEN BEN YEMİYORUM AMA ANNEMLER, KOCACIŞ HALA YİYEBİLİYORLAR. ONLAR GİTTİ UZANDIM Kİ TEYZEM KÜÇÜK GELİNİ İLE KAHVEYE GELDİ ONUNLADA KISA AMA KEYİFLİ BİR KAHVE KEYFİ YAPTIK.
ŞİMDİ BABANE TV KARŞISINDA HABER SEYREDİYOR. ANNE MUTFAKTA SON RÖTUŞLARI YAPIYOR. KOCACIŞ BİLGİSAYARINDA, BEN BİLGİSAYARIMDAYIM...
SABAH MERSİNDEN BABAMIN KUZENİ ARADI. BABAMIN KUZENİ BELKİ UZAK GÖRÜLÜYOR AMA BİZ ÇOK YAKINIZ ŞEKER KONUSUNDAKİ HASSASİYETİNDEN DOLAYIDA SIKSIK ARIYOR, KENDİSİ ECZACI OLDUĞUNDAN DA SAĞLIK KONULARINA BAKIŞI DA, ARADIĞINDA KONUŞTUKLARIDA GAYET BİLİNÇLİ. HATTA BU GÜN BANA BİR GÜNLÜK TUT SEN BUNCA MACERADAN SONRA DEDİ. OĞLUN SONRA NASIL BİR MACERA İLE DOĞDUĞUNU BİLSİN. SORMA NE MACERA DEDİM. DÜN DR DA LÜTFEN BAŞKA BİR TEŞHİS ÇIKARMA DEDİ ZATEN. BİLGİSAYARDA KAYITLARIMDA YENİ BİR TEŞHİS YAZACAK YER KALMAMIŞ:) TELEFON GÖRÜŞMEMİZDE BENDE GÜNLÜK GİBİ BİR ŞEY YAZIYORUM, İNTERNET ORTAMINDA DEDİM. AMA MACERAM, BENİM MACERAM BEBİŞİME SADECE BİR ANI, BİR BİLGİ GİBİ YAZIYORUM. HİÇ BİR SİTEM YOK DEDİM. O BANA BENİ DOĞUR DİYE GELMEDİ, BEN ONA KAVUŞMAK İÇİN UĞRAŞTIM, DUA ETTİM... ONA KAVUŞMAYI ÖNCELİKLE KOCACIŞLA BİZ İSTEDİK. O NEDENLE BU YAŞANANLAR ONA KAVUŞMAK İÇİN ÇEKİLENLER GİBİ GÖRÜNMÜYOR BANA. AMA EVET İLERİDE BİR GÜN, BUNLARI OKUSUN, BİLSİN, ONU BEKLERKEN YAŞANANLAR, HANGİ HAFTA KAÇ GR, NASIL TEPKİLER VERİYORDU, BİZ ONUN İÇİN NELER HİSSETTİK, EN ÇOKDA ONU NASIL İSTEDİK, SEVDİK VE BEKLEDİK EN ÇOK ONU BİLSİN. SEVGİ İLE YAPILDIĞINI, HER YAŞANANA RAĞMEN NE ÇOK İSTENDİĞİNİ, ONU KAYBETMEKTEN NE ÇOK KORKULDUĞUNU, ONA ZARAR GELİRSE DİYE NE KOMİK ŞEYLERDEN KORKTUĞUMUZA GÜLSÜN İSTEDİM. ASLINDA YAZDIKLARIM BİLE YAŞADIKLARIMI ANLATMAKTA YETERSİZ KALIYOR. İÇİMDE DAHA BÜYÜK FIRTINALAR KOPUYOR, DAHA BÜYÜK COŞKULAR OLUYOR. BAZEN BURAYA BİLE YAZAMADIĞIM, YAŞIMA, YAPIMA UYGUN OLMAYAN KOMİKLİKTE ŞEYLER GELİYOR AKLIMA, YADA İÇİMDEN. MESELA DÜN ALDIKLARIMI KALDIRMAK ÜZERE KOYDUĞUMZ YERE GECE GİDİP KİMSE GÖRMEDEN ONLARA DOKUNMAK, BAKMAK, SEVMEK İSTEDİM. ŞIIIITTTT KİMSEYE SÖYLEMEYİN, DUYMASIN....

26+1 BİR GÖRÜŞME DAHA

OĞLUŞUMLA BU GÜN DOKTOR AMCASINDA GÖRÜŞTÜK:)
ÖĞLEDEN SONRA DR DA RANDEVUM VARDI. ANNEMDE BİZİMLE GELDİ. BU SEFERKİ GÖRÜŞME MUAYENEHANEDE KISA BİR BEKLEME İLE GELDİ. DR TAHLİLLERİMİ İNCELEDİ ÖNCE, YENİ DURUMA UYGUN ALINACAK TEDBİRLERİ KONUŞTUK, SONRA ULTRASONA GEÇTİK VEEE OĞLUŞUM BİZE MERHABASINI POPOSUNU VE ŞEYİNİ GÖSTEREREK DEDİ:) DR UMUZ AY BU NE EDEPSİZ OĞLAN DEDİ:))))))) SONRASINDA DR UZUN UZUN ONU İNCELEDİ KALBİNİ, MİDESİNİ, AORTUNU, VB... SONRASINDA ONUN OYUNLARINI HAREKETLERİNİ SEYRETTİK VE GERÇEKTEN DR UN DEDİĞİ GİBİ SEYRETMEYE DOYULMAZ BUNA DEDİ:) VEE OĞLUŞUM 947gr OLMUŞ:) BABASINA BENZEYECEK DEDİ DR UMUZ BU SEFERDEDE AMA ÇENESİNİ BANA BENZETTİ:) VEE MİDEMİN SAĞ ALT KÖŞESİNDE HİSSETTİĞİM ŞEYİN KAFASI OLDUĞUNU ÖĞRENDİK. ÇEVRESİNDEKİLERDE ELLERİ İLE VURMASI İMİŞ:) SEYREDERKEN ÖĞRENDİK. BENİM DİĞER HİSSETTİĞİM HIÇKIRIKMIŞ, DAHA DOĞRUSU AKCİĞERLERİNİN GELİŞMESİ İÇİN YAPTIĞI HAZIRLIK HAREKETLERİ İMİŞ, BİZ ONA HIÇKIRIK DEDİK YİNEDE.
DOĞUMU KONUŞACAKMIYIZ DEDİM, ÇÜNKÜ PEK ÇOK HAMİLE AYLARDIR KONUŞTUĞUNU SÖYLÜYOR. DR DAHA VAR ŞİMDİ HİÇ GEREK YOK DEDİ...
ANCAK YUMUK YUMUK GÖZLERİ, TOMBİŞ GÖRÜNEN YANAKLARI, KOCAMAN KARNI VE HAREKETLİ ELLERİ İLE BAYILDIK BİZ ONA, AYRILMAK ÇOK ZOR OLDU, GERÇİ BEN ZATEN BENİMLE OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK AYRILDIM. HİSSETTİKLERİMİNDE HANGİ HAREKETLERİ OLDUĞUNU GÖRDÜKTEN SONRA, BUNDAN SONRA NELER YAPTIĞINI GÖZÜMDE CANLANDIRABİLECEĞİM:))))))
DR SIRT ÜSTÜ YATMAYI YASAKLADI, BİRAZ AÇI VER YETER DEDİ. KOCACIŞTA BEN TUTMASAM YÜZÜ KOYUN YATACAK KORKUYORUM DEDİ. DR DA BIRAK YATSIN YATABİLİRSE NASILSA YATAMAZ, RAHATSIZ OLUR, SEN HİÇ YUMURTASINI KIRAN TAVUK GÖRDÜNMÜ DEDİ:)))))))

KOCACIŞ EVİNDE

bebişim bu gün babasına kavuştu:)))))))))
bu sabah aç karnına ve geç kalmış halde evden fırladık, klinikte şeker ölçümüne gittik. aç bir aç halde bir kez daha şekerli şeyi içip bu sefer dahada uzun bekledim. o tatlı şeyi içince bebişm döndükçe döndü, tekmeler attı:)))) tam bitiyorduki kocacış geldi, beni aldı veee tabiiki yemeğe götürdü. yemekten sonra sonuçları almaya döndük, sürpriz yoktu yine yükleme yüksek çıkmıştı. raporumuzu aldık, gidip şeker ölçüm cihazımızı aldık. artık her sabah iğne için kendimi delmek yetmedi birde şeker için deleceğim:)))))) bu hamilelikte evimiz kliniğe dönüyor. nefes için pompalar, tansiyon aleti, şeker ölçüm aleti, enjektörler:)))))))))) ama bebişim yeterki sağlıklı keyifli olsun gerisi boş. hiç şikayetim yok, sadece ona iyi bakabileyim yeter...
yarın dr amcasına gidiyoruz, kendisini çok özledik, yarın görüşecez, dilerim her şey çok güzel olur, muayene, karşılaşmamız, alacağımız haberler...
babası dönünce eve geldiğimizde oğluşum gayet uslu durdu, bana hiç tekme atmadı:))
ama her geceki gibi gece yarısına doğru başladı aynı noktayı tekmelemeye:))))
dün gecede misafirlerimiz vardı. onlar geldiğinde de uslu durdu ama ece yarısını vurunca sindirella gibi benim ebeişte tekmelemeye başladı, dün ecede tekmeleri kuvvetli olunc amisafirlerin karşısında anlamsız yüz harekeleri, hatta tebessümler falanda yapmış olabilirim. allahtan nazik insanlarda hiç bir şey demediler:)))))
ve önce misafirler gelirken gördük gibi olduk ama geç saatte kalkan misafirleri geçirirken iyice belirgin akr yağıyordu... bizim kırsaldaki evimize kar yapmadı yine ama karşımdaki dağlar akşamda ark edileiliyor olmasına karşın sabah bembeyazdı:)))))) hele benim başı karlıdağlarım aklıma geliyor hep onlara baktık, bu şarkıda kalıma, hep zeki alasya, metin akpınarın sanırım ysaklardaydı bunu söylediğini aklıma getiriyor. insan aklı ne garip çağrışımlar yapabiliyor:)))
dün akşam misafleri geçirdikten sonra hemen yatamadık, çok geç yatmış olmamıza rağmen kitap okudum, yinede zor uyudum, uyudumki sanki bir uynadırmış gibi hemende uyandım, sonra öyle bir uyur bir uyanık tavşam uykusu modunda geçti gecem...
şimdi biraz uykum gelir gibi oldu... iyisimi ben hemen gidip yatayım imbilri elki deliksiz uyurum ha?:))))))))))

2 Şubat 2010

şeker..

kocacışsız günlerden bir gün yine...
malum okullar tatiller, kocacışın küçük oğlu babanesiyle kalıyordu, geçen hafta onlara büyük oğlanda eşlik etmişti, ancak hafta sonu ikiside istanbul yolcusu olunca kayınvalidem yanlız kaldı, birde görümcemde kızları alıp tatile gitti. zaten artık kayınvalidemin üst katından oturmuyor biliyorsunuz. ee kayınvalidem korku dağları bekler oldu:))) kocacışta hafta sonunu onun yanında geçirdi. ben annemin gününü bizde yaparken, oda annesini eğliyordu:)))
bizim gün bitince evde el işleri son hız devam eder oldu. ben ceketimi bitirdim. mavi noel baba gibi oldu:))) annem ve babanemin ördükleri devam ediyor. çakma convers patik yapmaya uğraştım ama o kadar küçük olunca hiçde benzemedi, olsun yinede fena değil. sonra daha büyüğünü yaparım o benzer:)) zaten pek planım yokken, bir battaniye, bir ceket örmüş oldum. geçen sene kendime ördüğüm ve hiç kullanmadığım diz battaniyemide bebişe battaniye yaptım. yani ben hedefimi geçtim:)
bu gün baş ağrısı ile uyandım. gece rüyamda garip şeyler gördüm. kocacışı eski eşini karmaşık şekilde gördüm. zaten garip rüyalar son aylarda süreklilik kazandı. bu gün okuduğum bir blog http://http://blogcuanne.com/2010/02/01/hamilelik-hakkinda-doktorunuzun-size-soylemedikleri/yazısı bu konuda yanlız olmadığımı gösterdide rahatladım. böyle kabus gibi şeyler görmek dışında +18 rüyalarda görür oldum. hani derler ya insanın yapamadığı şey diline vururmuş, aynı onun gibi bu konudaki hayatımız inişe geçtikçe, kocacış aman bebek zarar görmesin dedikçe benimde dilime ve rüyalarıma vurdu... dün birde duşa girmeden kişisel temizlik ve bakımımla uğraşayım dedim. sanırım banyoda biraz üşüttüm. biraz da yeni fiziksel yapımla zorlandım sanırım. evet yeni halim ilginçç geliyor:))) belki hala elim belimde dolanmıyorum. salına salına gezmiyorum yani görenler öyle diyor, hamile gibi davranmıyorsun diyorlar ama bu günlerde öyle uzandığım yerden eskisi gibi direk karın kaslarıma yüklenip hopp kalkamıyorum. oturduğum yerde çok yayıldıysamda öyle. ha birde eski kocaman botlarım var çekme gibi giyilen her bir teki 1kg neredeyse, termal, postal gibi ha işte onları ayağıma geçirirken:))) o zaman hamile gibi davranıyorum... aa birde elbise ile alçak koltuklara oturup firikik vermemeye uğraşırken, hele birde bacak bacak üstüne atmaya çalışıyorsam bacak arama değen göbekle:)))) oysa eskiden bacak bacak üstüne atar birde arkadan dolardım ikinci kez:)))))) göbeğimi görebiliyorum ama ordan ötesi artık bana yabancı... göbek deliğimin dipsiz olduğuna inanırdım ben küçükken. o kadar derindi. yıkamak için çok uğraşırdım:) şimdilerde belki dışarı pörtlemedi ama bir dibi olduğuna beni inandırdı.
dün akşamdan beri mide yanmaları başladı. önce yediğim şeylerin yaptığı düşünüyordum ama sonra fark ettimki ne yersem şaşmadan yanıyor. sanki aç karnına konyak içmişim gibi içimde bir alev topu:) gaz sıkıntısı zaman zaman zorluyor ama bir ara sanırım bebişim dönmüş gibi geldi. başı yanılmıyorsam midemin altında hafif sağımda gibime geliyor:) tabii bu konuda acemi olduğumu düşünürsek gerçek olup olmadığını perşembe günü dr umuz söyleyecektir. ha çokda önemli değil keyfi yerinde olsunda nerede durursa dursun. veee o harika tekmelerini atmaya devam etsin. hareketi belki çok hoş ama elime gelen tekmeleri beni en çok etkileyenler. elimi karnıma koyduğumda hissetiğim tekmeler. hiç bitmesin istiyorum o an. aslında kocacış o kadar çok tekmelesi iyi değil diyerek beni korkuttuda. şimdi gece yarısı birazdaz başlar tekmeleri:))) ben diyorum bebeiş beni geceleri uyutmayacak:))))))))
bu gün yukarıda bahsettiğim yazıda bahsi geçen konular ne kadarda doğruymuş dedim durdum aslıda.... en çokda başlıktaki gibi dr beni hiç bir şeye hazırlamıyor. bence her dr bu blog yazıları gibi bir şey, broşür, kitapçık gibi bir şey hazırlasa kendi bakış açısında, kendi doğruları ile hem bize, hem kendine iyi olur. hafta hafta neler olacağını, bunun yanında neler olursa dr un aranması gerektiği. neler kullanılır, neler yasaktır. nelere dikkat edilecek gibi genel bir bilgi anlamında. bence kendi yükünüde uzun vadede hafifletir. ama bunu düşünemiyor değildir demi koca dr lar, hatta prof.ler. bir bildikleri vardır:)
çatlaklar için her dr un farklı bir yaklaşımı var. kimi hiç bir şey vermiyorken. kimi sadece kaşıntılar için veriyormuş. eski dr um bebe yağı veriyordu sadece. şimdiki dr um alerjimde kullandığım yağ bazlı eczanede satılan kremime devam dedi. banyoda bebe yağı sürmeyede devam ediyorum. ancak diğer ürünü 1 yılı aşkın süredir yüzüm dahil tüm vücudumda kullanıyorum. veee onca ünlü ve pahallı üründen memnum kalmadığım kadar memnun kaldım. şimdi tüm blog yazılarında bir nedenden bu tür şeylerin ismi verilmiyor gördüm bende ondan vermiyorum... ama saçlarım konusunda hiçde olumlu değil gelişmeler. dipten neredeyse bir karışa varan çıkanların dışında platin rengi röfle ve balyajlı kısımlar belime ulaştı. yani fena halde berbat bir görüntü. ancak internette tüm yazanlara rağmen özellikle açıcılı saç boyasına asla diyor dr.um. istenmeyen tüylerin bir kısmını zaten göremiyorum ama kurtulma çalışmaları hayatımda olmadığı kadar acılı oluyor:((((
yarın tekrar klinike gidiyoruz. tokluk kan şekerimi ölçtüreceğiz. açlık ölçtürmek için onca zaman aç kalmayı göze alamadım. "0" şeker diyeti yapıyorum cumadan beri. klasik şeker diyetinden farkı beyaz ekmek için iznim olması ama onun dışında sadece cumartesi günü unutarak çayıma şeker atmam oldu. ancak bu gün şekerimin tokkende düştüğünü hissediyorum gibi geldi.
ölçüm cihazı alma işini hafta sonu ihmal ettik gerçi ama şu günlerde gerçek labratuvarda bir kaç ölçüm yaptırmayı düşünüyoruz. şekerpembenin pembesini arıyordum biliyorsunuz, hatta pembeyi bulamamaktanda yakındığım oluyordu ancak bakın şeker geldi beni buldu....